Starity

Krist Novoselic: „Kurt Cobain összetörte a szívem”

2015. szeptember 14. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Spin magazinnak adott interjút nemrégiben a Nirvana legendás basszusgitárosa, Krist Novoselic.

hirdetés
Krist Novoselic: „Kurt Cobain összetörte a szívem”

Több mint 20 év telt el Kurt Cobain halála óta, ám a zenész élete és halála a mai napig foglalkoztatja a világsajtót. Gondoljunk csak arra, hogy a végzetes áprilisi nap óta több tucatnyi könyv született a 27 évesen elhunyt zenészlegendáról, idén pedig már két dokumentumfilm is napvilágot látott, melyek egyikét (Montage Of Heck) Emmy-díjra is jelölték.

Nemrégiben a Spin magazin riportere kereste fel a Nirvana egykori basszusgitárosát, az azóta politikai pályára lépett Krist Novoselicet, aki a lehetséges jövőről mesélt, arról, hol tartana, és mit csinálna most néhai barátja, és mi lett volna a feloszláskor a csúcson volt Nirvana sorsa.

Az ember sosem tudhatja, de talán elcsesztük volna. Nézd meg a Foo Fighterst: Dave Grohl és a zenekara a világ tetején van. Továbbra is tartja a rock n' roll zászlaját, vezető ereje van a világ fölött. Nehéz megmondani, mi lett volna, ha. Azt kívánom, bárcsak élt volna még Kurt, és úgy hiszem, szerzetes lenne valahol. Kíváló szerzetes lenne, vagy festő vagy szobrász. Egy nagyon tehetséges művész volt, olyasvalaki, aki bármit megtehetett, amit csak akart, de azt nem kellett volna megtennie, amit megtett – nyilatkozta révedezve a zenész, aki szót ejtett Cobain első, római öngyilkossági kísérletéről is.

Soha, de soha nem lett volna szabad megtennie, amit tett. Nem is tudom... Úgy értem, nap mint nap történik ilyesmi. Azt hiszem, leszokóban volt a heroinról. Emlékszem azokra az utolsó napokra, amikor találkoztunk: túlterhelt volt, képtelen volt arra, hogy tiszta fejjel gondolkodjon. Azután, hogy megpróbálta megölni magát Rómában, nagyon furcsa lett. Csendes lett. Soha nem lett volna szabad megölnie magát, de megtette. Borzasztó, hogy emberek ilyesmire képesek. Kurt teljesen összetörte a szívem akkor. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek