Starity

Szobrot emelnek az AC/DC néhai énekesének

2015. szeptember 15. 13:01   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bon Scott immár 35 éve nincs köztünk, ám a legendás zenészről a mai napig sem feledkeztek meg rajongói.

hirdetés
Szobrot emelnek az AC/DC néhai énekesének

Bon Scott neve sokaknak csenghet ismerősen, hiszen a 33 évesen tragikus körülmények között elhunyt zenész az AC/DC élén valóságos megváltást jelentett az 1970-es években eleinte csak az ausztrál hányatott sorsú, a zenekarral azonosulni tudó suhancok, majd az egész világ számára. Az énekes nevéhez olyan nagy sikerű szerzemények köthetőek, mint az It's a Long Way to the Top (If You Wanna Rock 'n' Roll), a T.N.T., a Dirty Deeds Done Dirt Cheap, a Jailbreak, a Let There Be Rock, a Whole Lotta Rosie vagy a Highway To Hell.

Az énekes iránti tisztelet és rajongás jeléül nemrégiben a DD8Music szervezett egy adománygyűjtést, melynek értelmében mintegy 45 000 ausztrál dollárt tűztek ki célul, amiből szobrot szeretnének emelni a vélhetően alkoholmérgezésben elhunyt énekesnek. Az adományozók hamar teljesítették is a kitűzött célt, ám továbbra is folyik a gyűjtés, hogy elérjék az 50 000 dollárt, ugyanis az eredeti összeget magára a szobor elkészítésére szánják, a fennmaradó 5000 dollárt pedig az akörül elhelyezkedő kert kialakítására fordítják majd.

Fotó: Warner Bros.

Az jövő áprilisban Kirriemuirban felavatásra kerülő emlékműt John McKenna készíti egy, az énekesről fennmaradt fotó alapján, melyen bőrdzsekit és farmernadrágot visel az énekes. Bon 1974 és 1980 között volt a világhírű rockzenekar frontembere, és a szóbeszéd szerint ő maga javasolta zenésztársainak, hogy halála esetén Brian Johnsont kérjék fel a csapat élére. Kívánsága teljesült, hiszen Brian azóta is az AC/DC élén van, és fiatalokat meghazudtoló módon napjainkban is ugyanolyan erőteljes és meghatározó frontember, mint amikor több mint 30 éve átvette az irányítást a zenekar felett.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek