Starity

Hírességek a gondolkodtató játékokért

2015. szeptember 16. 08:08   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több mint ezer ember volt kíváncsi a hétvégi Magic Day-re, amelynek szervezői a gondolkodtató játékokat és a társas játszást népszerűsítették az ingyenes játéknappal. Muri Enikő, Bagi Iván, Mahó Andrea, Völgyesi Gabi, Pusztaszeri Kornél, Csisztu Zsuzsa, Győrfi Pál és Oláh Gergő is belevetették magukat a játékba.

hirdetés
Hírességek a gondolkodtató játékokért
Fotó: Starity/Miklós András

Korra és nemre való tekintet nélkül egy teljes napon át mindenki együtt játszhatott 2015. szeptember 12-én, az ötödik alkalommal megtartott Magic Day nevű ingyenes rendezvényen Újpest központjában. A program szervezőinek célja a társas játszás és a gondolkodtató játékok népszerűsítése, ezért a látogatók több mint 400 féle játékot próbálhattak ki szakértői segítséggel. Nagyon széles volt a paletta: a babajátékoktól a felnőtt stratégiai játékokig mindenféle korosztály számára igyekeztek szórakoztató elfoglaltságot biztosítani.

Gyermekek, családok és a szakma képviselői mellett hírességek is részt vettek a játéknapon, ezzel támogatva a gondolkodtató játékok szélesebb körben történő népszerűsítését. Oláh Gergő, Völgyesi Gabi, Csisztu Zsuzsa és Győrfi Pál a gyermekeikkel érkeztek, Pusztaszeri Kornél az unokájának szerzett maradandó élményt, Muri Enikő, Bagi Iván és Mahó Andrea pedig újra gyermeknek érezhették magukat néhány órára a nagy játékforgatagban. Az óriási játszótéren a hírességek is összemérték a tudásukat: az IQPA részeként egy magyar fejlesztésű táblás ügyességi játékot és egy mágneses alakzatokból álló gondolkodtató építőjátékot próbálhattak ki.

A játéknapon való részvétel teljesen ingyenes volt, a szervezők belépő gyanánt arra kérték az érkezőket, hogy hozzanak magukkal kupakokat vagy megunt használt játékokat, hogy azokat jótékony célra ajánlhassák fel. Szerencsére több száz játék, és rengetek kupak gyűlt össze a lelkes közönségnek köszönhetően.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek