Starity

A Bazi nagy francia lagzik túlszárnyalhatja az Életrevalók nézettségi adatait

2015. október 01. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Magyarországon az MTVA által forgalmazott Bazi nagy francia lagzik 2014-ben meghódította Franciaországot, bekerült minden idők TOP10 Legnézettebb francia filmjei közé, majd a magyar bemutatást megelőzően Európában is hatalmas sikereket ért el a nézőszám és a bevétel tekintetében.

hirdetés
A Bazi nagy francia lagzik túlszárnyalhatja az Életrevalók nézettségi adatait
Fotó: MTVA

Magyarországon a Bazi nagy francia lagzikat eddig 91.000 néző látta a mozikban, ami azt jelenti, hogy a 95.000 nézőt mozikba vonzó Életrevalókat is hamarosan megelőzheti a magyar nézők által is nagyon kedvelt francia vígjáték!

A Philippe de Chauveron rendezte Bazi nagy francia lagzikban, négy lánytestvér Isabelle, Odile, Ségolene és Lauresorsába nyer betekintést a néző: az idilli, katolikus francia családban nevelkedett nővérek közül hárman már férjhez mentek, azonban szüleik legnagyobb tragédiájára más-más vallású és etnikumú,szefárd zsidó, muszlim arab és kínai férjeket választottak maguknak. Döntéseikkel a teljes kétségbeesés szélére sodorták szüleiket, akik már csak egyetlen hajadon lányuk, a legkisebb Laure választottjában bízhatnak. A Verneiul szülők ugyan mindent megtesznek azért, hogy azt láttassák, elfogadják vejeiket, de nehezükre esik tagadni előítéleteiket: a családi összejövetelek így csupa kellemetlenséget tartogatnak számukra, és még kerítőnek is felcsapnak, hogy hajadon lányuknak rendes, tisztességes katolikus fiút találjanak. Szerencsére a legkisebb lány úgy tűnik valóra váltja minden reményüket, mikor bejelenti otthon, szíve választottja a katolikus Charles, aki színész. A szülők öröme azonban nem tart sokáig, amikor kiderül, hogy a választott fiatalember egy színes bőrű bevándorló…

A film sikere az érdekes történetnek, a komikus jeleneteknek és a nagyszerű színészi alakításoknak köszönhető: a 97 perces vígjáték egyik főszereplője Christian Clavier, a francia komédia egyik ikonikus alakja, akit a Jöttünk, láttunk visszamennénk vagy az Asterix-sorozatokból már jól ismerhet a közönség.

A Franciaországban 2014-ben 100 millió euró bevételt elérő Bazi nagy francia lagzik, a magyar közönség tetszését is elnyerte, hiszen lassan túlszárnyalja a szintén az MTVA által bemutatott Életrevalók sikerét is. A Verneuil család kacagtató kalandjai május 28-a óta, 17 hete látható a filmszínházakban és jelenleg is több fővárosi és vidéki mozi műsorán szerepel még sikerrel.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek