Starity

10 dolog, amiért örülünk, hogy véget ért a nyár

2015. október 05. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ugyan még a szeptember is tartogatott meleg napokat bőven, így volt szerencsénk kiélvezni az indián nyarat, de az október beköszöntével végre búcsút inthetünk a 30 fokos melegnek. Cikkünkben 10 olyan dolgot hoztunk el nektek, amit mi legjobban élvezünk az őszben.

hirdetés
10 dolog, amiért örülünk, hogy véget ért a nyár
Fotó: Pixabay

1. Végre tudunk aludni. Se szúnyogok, se perzselő hőség, csak a takaró, a párnák és mi. Kell ennél jobb?

2. Nem izzadjuk szét a frizuránkat. Emlékszel az érzésre, amikor szépen kivasaltad a hajad egy buliba menet, de a még esti órákban is perzselő hőségnek hála már út közben tökrement a hajad? Szerencsére ennek az időszaknak is búcsút inthetünk.

3. Nem megy tönkre a sminkünk. A frizura után a make-up volt a másik mumus az izzasztó forróságban, ugyanis hiába használtuk a legtartósabb rúzsokat, hiába öltünk rengeteg időt az alapozásba, hogy tartósabb legyen a festék az arcunkon, a hőség kíméletlenül elbánt velünk, így a frizuránk után a sminkünknek is búcsút inthettünk.

4. Ha már smink és színek: az őszi paletták a legszebbek! Már alig várjuk, hogy kísérletezzünk a vadító vörösökkel, a csillogó tükizzel és a hamvas barnával!

5. Vissztérnek a ruhatárunkba a garbók, poncsók és a sálak. Ezzel együtt persze fájó szívvel hajtogatjuk össze a miniszoknyákat, a sortokat és fürdőruhákat, ugyanakkor vigasztalóan hat a tudat, hogy néhány hónap múlva újra elővehetjük őket.

6. Ilyenkor a legjobb a szabadban lenni! Elismerjük, hogy a nyári fürdőzéssel, szalonnasütéssel és fesztiválozással nehéz felvenni a versenyt, de gondoljunk csak arra, hogy ilyenkor végre pont ideális a hőmérséklet egy kis kempingezéshez, kiránduláshoz, piknikezéshez vagy szürethez, hiszen már nincs annyira meleg, hogy a leégéstől kelljen félnünk, de még nem is fázunk annyira, hogy ne legyen elég egy pulcsi-farmer kombináció.

7. Eljön az ünnepek ideje! Lassan, de biztosan elkezdünk készülődni az év végére, és mint tudjuk: az utolsó három hónaphoz számtalan neves esemény köthető. Gondoljunk csak a holnap esedékes aradi vértanúk emléknapjára, az 1956-os forradalom ünnepére, a Halloweenre, Mindenszentekre, Mikulásra, a Karácsonyra és végül a Szilveszterre!

8. Végre az egészség kerül a fókuszba! Ősz lévén ki-ki visszatér az iskolapadba, illetve a nyári szabadságok után még több energiával vetjük bele magunkat a munkába, ezáltal búcsút intünk a délutáni szunyókálásnak, és a sorozatmaratonnal töltött hétvégéknek. Tudtad például, hogy ebben a hónapban ünnepeljük a látás és a lelki egészség világnapját? Használd ki az ezek adta lehetőségeket, és vizsgáltsd ki magad!

9. Ha már egészség: ne szégyelld, ha a lustálkodással töltött nyári vakáció során felszaladt néhány pluszkiló, gondolj arra, hogy a nyári alak ősszel és télen készül, így igyekezz minél több időt sportolással tölteni! Menj hosszú sétákra a kutyáddal, pattanj kerékpárra, fusd körül a házat, vagy lépj be egy sportklubba! Hidd el, megéri!

10. És ha már ősz, elérkezik az ehhez az évszakhoz kapcsolódó finomságok ideje is! Nincs is jobb annál, mint egy hűvös estén a kanapéra kucorodni egy bögre kakaóval; forró sütőtököt majszolni filmnézés közben; zserbót sütni a fáról lehulló dióból; vagy megkóstolni a nagypapa mustját. Nyami!

+1 És az egyik legeslegjobb dolog az őszben, hogy végre visszatérnek a képernyőre kedvenc sorozataink, melyekre hosszú heteken át kellett várnunk, de persze megértjük, hiszen főszereplőiknek is szüksége volt egy kis lazításra. Októberben például visszatér a Dr. Csont, az Álmosvölgy legendája, a Homeland: A belső ellenség, az iZombie, A zöld íjász, az Odaát, az Amerikai Horror Story, a Vámpírnaplók, a The Originals, Az uralkodónő, a The Walking Dead – és még sokan mások.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek