Starity

Elhunyt a Beatrice egykori gitárosa

2015. október 07. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A zenész fia osztotta meg a szomorú hírt a rajongókkal, miszerint legendás édesapja elhunyt.

hirdetés

Sajnálattal tudatom hogy Èdesapám Lugosi Lászlò a mai naptòl hosszù betegsèg után az Ègi zenekart erősìti tovább. Szeretnèm megköszönni mindenkinek a jò kìvánságait, ès az elmùlt èvekben adott segìtsègèt.  Ez az a pillanat, amikor egy kicsit tènyleg elnèmul a város. Szeretnèm, hogy az emberek ne legyenek bánatosak emiatt! Szeressenek èlni, ès emlèkezzenek a jòra, amit apukám adott nekik, hisz imadta ezt csinálni! Ő is ezt kèrnè, tudom, hisz ő mindig ùgy èrezte, szabadon èl!

– jelentette a zenész fia a Facebookon.

Rendkívül tehetséges gitáros volt, és nagy fokú precizitás jellemezte. Emellett azonban nem volt könnyű természet, mindig elégedetlen volt magával és a világgal is, az utóbbi években már nem igazán találta a helyét 

– idézi Nagy Feró szavait a Bors

Lugosi László 1978-ban csatlakozott a Beatricéhez, két évvel később azonban otthagyta a csapatot, hogy a Dinamitban zenélhessen. 1987-ben visszatért Feróékhoz, és egészen 1992-ig maradt. A zenekar frontembere úgy emlékszik, munkásságáért 1979-ben egy szakmai szavazáson Magyarország legjobb gitárosának is megválasztották Lugosit, aki a zenekar négy stúdiólemezén (Beatrice ’78-’88, Gyermekkorunk lexebb dalai, Utálom az egész XX. századot, Betiltott dalok) hagyta keze nyomát.

A balkezes gitáros hosszú betegség után 64 éves korában hunyt el.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek