Starity

Elle Fanning elárulta, milyen érzés volt számára transznemű tinédzsert alakítani

2015. október 16. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színésznő az About Ray című drámafilmbeli karakteréről mesélt, és arról, hogyan birkózott meg a szereppel.

hirdetés
Elle Fanning elárulta, milyen érzés volt számára transznemű tinédzsert alakítani
Fotó: Nylon Magazine

Legújabb filmjében, a Gaby Dellal rendezte About Ray-ben egy olyan lányt alakít Elle Fanning, aki ráébred, hogy nem abba a testbe született, amelyben élni szeretne, így elhatározza, hogy aláveti magát egy nemátalakító műtétnek, melyet édesanyja és nagymamája is támogat. Tinédzser lévén a műtéthez mindkét szülő beleegyezése szükséges, így a lány édesanyja felkeresi az apát, hogy áldását adja az átalakításra...

Szerepével kapcsolatos érzéseiről és tapasztalatairól a Nylon magazinnak mesélt a 17 éves színésznő, aki azt is elárulta, hogy több transznemű tinédzserrel is beszélgetett, akik sokat segítettek neki abban, hogy átszellemüljön, és a tőle telhető legtöbbet hozza ki Ray szerepéből.

Nagyon közvetlenek és segítőkészek voltak, amikor megnyíltak előttem. Én csak egy kívülálló voltam számukra, aki filmet forgat, ennek ellenére elmesélték, min mentek keresztül, és még a legapróbb részletekbe is beavattak, mint például, hogy melyik mellkasi kötőanyag márka a legjobb és hasonlók

– mesélte a színésznő, és arról is őszintén vallott, hogy az általa alakított karakter sorsát azáltal kívánta méginkább a magáénak érezni és átélni, hogy Ray bőrébe bújva ment az utcára, ezáltal pedig megtapasztalta, milyen érzések kavaroghatnak egy nemátalakításon átesett tinédzser lelkében.

Anélkül, hogy átöltöztem volna, kiugrottam ebédelni egyik nap. Úgy néztem ki, mint Ray. Miután befejeztem az étkezést, odajött hozzám a pincér, és megkérdezte: Végzett az étkezéssel, uram? A bennem élő színész, pedig ösztönösen igennel felelt. Ekkor realizálódott bennem, hogy igazán mi is történt Rayjel, és miért volt olyan izgatott, amikor valaki a fiút látta meg benne.

A 87 perces alkotásban egyébként Susan Sarandon, Naomi Watts, Tate Donovan és Sam Trammell voltak Elle partnerei; a forgatókönyvet pedig Nikole Beckwith írta Gaby Dellal története alapján.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek