Starity

Mentális betegségekkel küzd a tinédzserkorában megerőszakolt Lady Gaga

2015. október 18. 08:08   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az énekesnő elárulta: ő már megtanult együtt élni a depresszióval és az örökös szorongással, de szeretne segíteni azoknak a fiataloknak, akik hozzá hasonlóan mentális problémákkal küzdenek.

hirdetés
Mentális betegségekkel küzd a tinédzserkorában megerőszakolt Lady Gaga

Lady Gaga egy erős, akaratos és kitartó nő képét mutatja magáról a külvilágnak, ám ennek ellenére komoly problémákkal küzd, melyek érzelmileg megterhelő kamaszkorához vezethetőek vissza. A Grammy-díjas énekesnőt ugyanis 19 éves korában megerőszakolták, és azóta is küzd a depresszióval és a pánikbetegséggel. Mindezek fényében nem csoda, hogy ahol csak tud, segíteni szeretne a vele hasonló cipőben járó fiataloknak a Born This Way Foundation névre keresztelt jótékonysági alapítványán keresztül.

Egész életemben küzdöttem a depresszióval és a folyamatos szorongással. Az igazság az, hogy a mai napig szenvedek tőlük

– vallotta az énekesnő a Billboard magazin riporterének, és azt is elárulta, hogy éppen ezért fontos annyira számára, hogy segíthessen fiatal sorstársainak.

Szeretném, ha a velem egy cipőben járó fiatalok tudnák, hogy az a hullámzó lelkiállapot, amit éreznek, normális. Ez egy újkeletű dolog, és mindannyian átéljük ezt az érzelmileg sekély és elszigetelt érzést, ami már-már nem emberi. Ezek a gyerekek pedig nem embernek, hanem robotnak érezhetik magukat, és nem értik, miért olyan lehangoltak mindig. Mindez tudományos okokra vezethető vissza, és pontosan ezeket a válaszokat kutatja az alapítvány.

Az egyre nőiesebb külsőt öltő, és a boldogságtól sugárzó Gaga korábban számtalan alkalommal hökkentette meg az embereket nem mindennapi megjelenésével és viselkedésével, ezúttal azonban elárulta, hogy mindig mindennek oka és üzenete van. Ő így kampányol.

Még ha néha sokkoltam is az embereket, annak mindig volt mögöttes tartalma. És hogy mi az üzenetem? Nem kell áldozatoknak lennünk! Ha megosztjuk a történetünket és összetartunk, erősebbek lehetünk

– nyilatkozta Gaga.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek