Starity

5 meseszép európai kisváros, ahová egyszer neked is el kell látogatnod

2015. október 19. 08:08   |   Szerző: Jane Lavinia

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kontinensünk tele van gyönyörű és izgalmas metropoliszokkal, de máshol is bőven akad látni való. Cikkünkben összeszedtünk néhány bájos városkát, amelyek mindenképpen megérdemelnek egy látogatást.

hirdetés

1. Colmar, Franciaország

A festői francia városkát sokan Európa egyik gyöngyszemének tartják, és nem is véletlenül. A hely tényleg olyan, mintha egy Grimm-mesébe lépne az utazó, és ha ez még nem lenne elég, a gyönyörű elzászi vidék a világörökség részét is képezi.

Fotó: Flickr / Fonzie D

2. Bibury, Angila

Az aprócska települést a legszebb falvak között tartják számon a szigetországban, nem véletlenül kelti fel egyre több turista érdeklődését. A mesebeli falucska a középkorig repít vissza minket, hiszen épületei még ma is olyanok mint építésükkor, eredeti formájukkal varázsolnak el minket.

3. Cesky Krumlov, Csehország

A kis ékszerdoboz a Moldva partján fekszik, és az egyik legkedveltebb turistacélpont, mely az UNESCO világörökség részét képezi. A romantikus kisváros tökéletes egy hosszab hétvégére, de már egy napra is megéri odalátogatni. 

Fotó: Flickr / El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video

4. Hallstatt, Ausztria

A hallstatti tó partján elterülő barokk kisváros Ausztria egyik legszebb és legromantikusabb helye. A tó és környéke a világörökség része, s további érdekességek, hogy a város egyetlen főutcából áll, valamint itt található a világ legöregebb sóbányája.

Fotó: Flickr / Jiuguang Wang

5. Positano, Olaszország

Olaszország legszebb vidékei között van a világörökség részét képező Amalfi-part. Ez, a már magában is lélegzetelállító hely ad otthont egy kicsiny olasz városkának, Positanonak. A hangulatos kisváros a déli partvidék igazi ékszere, amely több száz turistát vonz évente. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek