Starity

J. K. Rowling elárulta, melyik Harry Potter-fejezet a kedvence

2015. október 20. 12:12   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Harry Potter-könyvek írónője elárulta, melyik könyv melyik fejezete áll legközelebb a szívéhez.

hirdetés
J. K. Rowling elárulta, melyik Harry Potter-fejezet a kedvence

J. K. Rowling a történelem legnépszerűbb történetét vetette papírra, amikor 1997-ben piacra dobta a varázsvilágba kalauzoló első könyvet, a Harry Potter és a bölcsek kövét. Az írónő fejéből egy vonatút során pattant ki Harry Potter története, melyben Hollywood is látott fantáziát, így Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint főszereplésével a filmvászonra került a történet.

A Harry Potter-őrület kezdete óta Rowling számtalan érdekességet árult el nagysikerű művéről, ezúttal éppen azt, hogy melyik könyv, melyik fejezete áll legközelebb a szívéhez. Választása a Harry Potter és a Halál ereklyéi című utolsó könyv 34. fejezetére esett, azon is belül arra a részre, amikor főhőse önként vállalja, hogy szembenéz a Sötét Nagyúrral a Tiltott Rengetegben.

Ez a rész volt a betetőzése a 17 éves munkámnak, és egyben a legkatartikusabb élménye is írói pályafutásomnak

– vallotta az 50 éves írónő egy rajongójának.

Rowling egyébként jelenleg a Legendás állatok és megfigyelésük című könyvének forgatókönyvén dolgozik, ugyanis művének filmadaptációja jövő novemberben kerül majd a mozikba, mintegy kiegészítésként.

További érdekességeket ittitt és itt találsz a Harry Potterről.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek