Starity

Angelina Jolie őszintén mesélt rákmegelőző döntéseiről

2015. október 20. 13:01   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hatalmas bátorságra vall mindaz, amit a gyönyörű színésznő bevállalt két évvel ezelőtt annak érdekében, hogy még még sokáig együtt lehessen szeretteivel.

hirdetés

Angelina Jolie önfeledten mosolyog a Vogue magazin novemberi számához készült képeken, ám mint tudjuk: nem volt mindig ilyen jó kedélyű. Két évvel ezelőtt ugyanis sorsfordító döntést hozott az életében, és úgy határozott, hogy eltávolíttatja a melleit és a petefészkeitől is megszabadul annak érdekében, hogy csökkentse a rák kialakulásának esélyét.

Fotó: Vogue

A színésznő családjában ugyanis szép számmal fordultak elő daganatos megbetegedések, és mint kiderült: Angie is a testében hordozza a BRCA1 gént, mely 87% eséllyel mellrákot, 50% eséllyel pedig petefészekrákot okozhat. A barna hajú szépéség természetesen azóta sem bánta meg döntését, melyről a fent említett magazin legfrissebb számában mesélt.

Igazán közel hozott azokhoz, akik velem hasonló cipőben járnak. Azt kívánom, bárcsak édesanyám is meghozta volna ezeket a döntéseket

– vallotta Jolie, akinek édesanyja rákban hunyt el mindössze 56 éves korában; előtte pedig a nagymamája szenvedett rákban.

Természetesen Angelina is nehezen barátkozott meg a gondolattal, hogy minden esélye megvan arra, hogy kialakuljon a gyilkos kór a testében, de hatgyermekes édesanya lévén nem engedhette meg magának azt, hogy arra vár: megtörténik-e avagy sem. 

Fotó: Vogue

Mindkét műtét brutális és nehéz volt. Egyik sem volt könnyű. Maga a petefészek-eltávolítás nem volt nagy műtét, de az általa előidézett hormonváltozás... érdekes volt

– elevenítette fel a történteket a színésznő, aki úgy vallott a vele történtekről, hogy teljesen megérte mindkét műtét annak ellenére is, hogy petefészkei eltávolításával ő maga már nem adhat életet újabb csemetéknek. Angie szerint ugyanis korábban állandóan ott volt a fejében egy kis emlékeztető órácska, ami arra figyelmeztetett, hogy bármelyik nap lehet az utolsó az életében.

Fotók: Vogue

Úgy érzem, mintha nőként el lennék temetve. Tudom, hogy a többiek is így érezték magukat. A családomban mindkét nő (az anyukám és a nagymamám) a 40-es éveikben kezdtek haldokolni. Alig várom, hogy 50 éves legyek és elmondhassam: túl vagyok rajta

– vallotta a felépülés folyamatáról.

A színésznőt egyébként férje, Brad Pitt is támogatta és támogatja mindenben, mi több: újabb gyerek örökbefogadásáról folytatnak tárgyalásokat. Ami a munkát illeti, november 5-én az AFI Festen debütál közös filmjük, A tengernél, melynek munkálataiból Angie nemcsak rendezőként és forgatókönyvíróként, hanem színésznőként is kivette a részét.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek