Starity

Világkörüli kalandjairól mesél Lilu - fotókkal

2015. október 22. 12:12   |   Szerző: Red Lemon Media

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A világ legnagyobb városai, eldugott apró falvak, elképesztő szegénység, szédületes gazdagság... Lilu szeretne mindent megismerni a világból. A műsorvezető évről évre igyekszik minél több országot bejárni, megismerni az ott élő emberek életét, kultúráját.

hirdetés

Lilu kisgyermek kora óta nagyon szeret utazni, felfedezni ismeretlen országokat. A népszerű műsorvezető bárhová megy, igyekszik megismerni az adott hely igazi arcát, hogyan élnek valójában az ottani emberek.

A nyáron szerencsére rengeteg helyre eljutottam. Jártam Angliában a Glastonbury fesztiválon – évek óta szerettem volna ide eljutni, most végre valóra vált az álmom. Imádtam az összes koncertet, a legnagyobb élmény mégis az volt, hogy láthattam a Dalai lámát. Az idei nyáron sort kerítettünk egy igazi „csajos” utazásra is, anyukámmal és egy barátnőmmel ellátogattunk Bejrútba. Ahogy jártuk a várost, nagyon sok helyi nővel találkoztunk,  akik ugyan egészen más körülmények között élnek, mások a hagyományaik, de nagyon érdeklődőek. Megkóstoltuk a libanoni konyha jellegzetes fogásait is

– magyarázta Lilu, akinek nemrég egy másik régi álma is valóra vált. 

hirdetés

Lilu a Glastonbury fesztiválon (balra) és Bejrútban (jobbra)

Életemben először jártam Isztambulban, de nagyon régóta vágytam oda, mert mindenkitől azt hallottam, hogy lenyűgöző város. Ugyan közel van, de teljesen más mint Európa – tette hozzá a műsorvezető, akinek ezzel nem ért véget világjárása. Utazásának minden pillanatáról igyekezett beszámolni közösségi oldalain, feltöltötte a legjobb képeket, és megosztotta élményeit rajongóival, ahogyan azt itthon is megszokhatták tőle.

Nemrég Johannesburgban jártam – amely teljesen más világ, mint ahol valaha voltam. Döbbenetesen nagy a szegénység, amelyet a nyomornegyedekben tapasztal az ember, ráadásul hatalmas a kontraszt a hihetetlenül gazdag kertvárosokkal. Köztudott, hogy ez a város a világ egyik legveszélyesebb helye, de az emberek olyannyira nyitottak és kedvesek voltak velem, hogy ezt szinte el is feledtették

– mesélte Lilu a Dél–afrikai Köztársaságbeli kalandjáról. Az ott töltött napok után szinte le sem szállt itthon a műsorvezető repülőgépe, már indult is tovább. 

Isztambulban hajókázni is volt alkalma

Amerikában viszonylag sokat járok, ez az egyik kedvenc helyem a nagyvilágban. Nemrég Dávidot is elvittük, most nélküle kellett mennem, azonban a Telenor roamingnak hála most is mindent azonnal megmutathattam neki. Folyamatos kapcsolatban voltam a családommal, így mindig maximálisan a feladatomra tudtam koncentrálni, alkalomadtán pedig sikerült kikapcsolódnom is. Szerencsére többször lejutottam a tengerpartra – nagyon szeretek itt lenni, az óceán valahogy mindig megnyugtat. Ezúttal nem az amerikai nagyvárosokba, hanem az ország vidéki helyszíneire látogattam el, amit egy kicsit sem bánok. Úgy érzem, így kapok teljes képet az országról

– magyarázta Lilu.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek