Starity

Courtney Love szerint a CIA a felelős Kurt Cobain haláláért

2015. október 27. 13:01   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hosszú évekkel férje halálát követően Courtney végre elárulta, mit gondol Kurt öngyilkosságával kapcsolatban.

hirdetés
Courtney Love szerint a CIA a felelős Kurt Cobain haláláért
Fotó: Spin Magazine

A Hollywood Inquirernek adott interjút nemrégiben Courtney Love, melyben végre lerántotta a leplet több mint két évtizede a fejében motoszkáló gondolatról, ami férje, Kurt Cobain halálát illeti. A hivatalos halottkémi jelentés szerint a Nirvana frontembereként ismert zenész 1994. április 5-én önkezűleg vetett véget életének Remington vadászpuskája és egy hatalmas adag heroin segítségével.

Nem sokkal azután, hogy megjelent a Nevermind album, Kurtöt a generációja szószólójaként kezdték emlegetni, és ezáltal óriási befolyásra tett szert. A Szabadkőművesség és az Illuminátus rend tagjai is meg szerették volna közelíteni, meg még egy sor másik titkos társaság, köztük a CIA is annak érdekében, hogy beszervezzék. Ő nem akart foglalkozni velük, elküldte őket melegebb éghajlatra, és ekkor kezdődtek meg a zaklatások

– elevenítette fel a történteket a zenész özvegye, aki azt is elárulta, hogy Kurtöt folyamatosan üldözték, és ijesztő telefonhívásokkal zavarták fel az éjszaka közepén, ezért is döntött úgy a férje, hogy beszerez magának egy fegyvert.

Courtney arról is beszámolt, hogy miután lezárták a férje halála ügyében folytatott nyomozást, számtalan levelet kapott családtagoktól, barátoktól, rajongóktól, ám olykor érkeztek számára különös küldemények is, melyek felkeltették a figyelmét.

A rajongói levelek között olykor bizalmas, titkosított üzenetek is érkeztek a CIA-tól. Fogalmam sincs, ki küldhette őket, de tudom, hogy bizonyítékként használhatóak. Egyértelműen bizonyítható általuk, hogy kémkedtek Kurt után, és kiiktatandó célszemélyként bélyegezték meg. Tudom, hogy ők ölték meg Kurtöt, és be is fogom bizonyítani

– fakadt ki dühösen az 51 éves szőkeség, aki több alkalommal is bizonyította, mennyire hiányzik neki a férje, akihez foghatót azóta sem talált. Ugyan Cobain halálának idegenkezűségére több jel is utalt, azt hamar öngyilkosságnak nyilvánították, és bár egyszer már újrakezdték a nyomozást, nem jutottak új eredményre a tragikus történet kapcsán.

Courtney azonban nem tágít, hisz abban, hogy a CIA a felelős azért, hogy lányának, Frances Bean Cobainnak apa nélül kellett felnőnie, mi több: úgy gondolja, hogy a zenész 1994 márciusi túladagolása is a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) számlájára írható.

A sajtó arról tudósított 1994 márciusában, hogy Kurt túladagolás okozta kómában fekszik, de valójában sztrichnin mérgezésben szenvedett. Kurt megtiltotta, hogy erről bárki is beszéljen, mert nagyon féltett engem és Francest. Az akkori újságok is bizonyítják, hogy a CIA állt a mérgezés mögött. A kormány már hónapokkal korábban meg akarta őt ölni, és úgy hiszem, végül sikerült elkapniuk. Kurt gyilkosság áldozata lett.

A Nirvana és Cobain rajongóinak többsége kételkedik Courtney elméletében, bármilyen erőteljesen is próbálja bizonygatni az igazát, hiszen köztudott, hogy még a saját apja és a neki dolgozó magánnyomozó, Tom Grant is őt gyanúsítja a 27 éves korában tragikus körülmények között elhunyt zenész váratlanul bekövetkezett halála miatt.

Az énekesnő ellen szóló teóriákról két ízben is született film (Kurt & Courtney – 1998; Soaked In Bleach – 2015), ám rajongói bíznak abban, hogy végre napvilágra kerül az igazság Kurt halálával kapcsolatban, hogy végre mindenki továbbléphessen, és bizonyítást nyerjen az, hogy Courtney valóban úgy szerette a férjét, ahogyan mondja, és nem ártott neki.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek