Starity

Végre képernyőre kerül a Tizenhárom okom volt - Selena Gomez kapta a főszerepet

2015. október 30. 13:01   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A rajongók már évek óta várnak arra, hogy elkészüljön a Tizenhárom okom volt filmadaptációja, és már korábban is volt szó arról, hogy Selena Gomez lenne a legalkalmasabb Hannah Baker szerepére.

hirdetés

Selena Gomez nem csupán a főszerepet alakítja majd a Netflix által berendelt 13 epizódos minisorozatban, hanem édesanyjával, Mandy Teefey-vel és Kristel Laiblinnel közösen látják majd el a produceri feladataokat is.

Mint említettük, a Tizenhárom okom volt Jay Asher ugyanazon címet viselő regényének adaptációjaként lát majd napvilágot, mely a középsikolás Hannah Baker történetére épül. A lány ugyanis öngyilkosságot követett el, tettének okait pedig kazettákra vette, hogy ejusson azokhoz, akik miatt nem látta többé értelmét az életnek. Így kerülnek a kazetták Clay-hez is, aki halálosan szerelmes volt a lányba, és bár eleinte nem érti, hogy Hanna miért hibáztatja a haláláért, sokkal mélyebb nyomok húzódnak a felszín alatt...

Íme, egy kis ízelítő a történetből:

HELLÓ, FIÚK, LÁNYOK! Itt Hannah Baker, élőben és sztereóban.
Nem hiszem el.
Nincs visszatérítés. Nincs ráadás. És ez alkalommal abszolút nincsenek kívánságok.
Nem, ezt nem tudom elhinni. Hannah Baker megölte magát.
Remélem, készen állsz, mert most elmesélem neked az életemet. Pontosabban azt, hogy miért lett vége. És ha ezeket a kazettákat hallgatod, te vagy az egyik oka.
Mi? Nem!
Nem árulom el, melyik kazettán kapcsolódsz a történetbe. De ne félj, ha megkaptad ezt az aranyos kis dobozt, a neved fel fog bukkanni... ígérem.
Na most, miért állítana valótlant egy halott lány?
Hé! Ez úgy hangzik, mint egy vicc. Miért állítana valótlant egy halott lány? Válasz: mert ő már nem tud felállni.

Ez valami torz búcsúlevél?
Gyerünk, nevess! Hát... azt hittem, vicces lesz.
Mielőtt meghalt, Hannah csinált egy csomó kazettát. Miért?
A szabályok elég egyszerűek. Csak kettő van. Egyes számú szabály: meghallgatod. Kettes számú: továbbküldöd. Remélhetőleg egyik sem lesz könnyű neked.

A dőlt betűs sorok Hanna szavait jelölik, a többi Clay gondolatait, miközben hallgatja a kazettát. (Részlet: Jay Asher: Tizenhárom okom volt - 2010-es első kiadás 9-10. oldal - Farkas Orsolya fordítása)

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek