Starity

Jimi Hendrix londoni lakásából múzeum lesz

2015. november 01. 15:03   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A legendás amerikai rockgitáros londoni lakása múzeumként nyílik meg a látogatók előtt 2016. február 10-én – jelentette be a New York Post.

hirdetés
Jimi Hendrix londoni lakásából múzeum lesz

Jimi Hendrix élete utolsó két évét töltötte a lakásban, amely az elegáns Mayfair városrészben található. Az egyik közeli házban egy másik híresség élt a 18. században: a német zeneszerző, Georg Friedrich Händel (1685-1759). Az ő otthona szintén múzeumként működik.

A rockgitáros egykori otthonát költséget nem kímélve újjították fel – több, mint 2,4 millió fontot (nagyjából 3,4 millió eurót) költöttek rá. A berendezést Hendrix barátainak segítségével korhű másolatokkal alakították ki, hogy pontosan úgy nézzen ki minden helyiség, ahogyan a halála évében.

Az 1942-ben született zenész az USA-ban kezdte a karrierjét, a The Jimi Hendrix Experience énekes-szólógitárosaként, noha a nagy áttörésre Londonban került sor. Miközben albumai és turnéi világszerte nagy sikert arattak, és már életében a zenei világ egyik legtehetségesebb gitárosának tartották, kábítószer- és alkoholproblémákkal küzdött. 1969-ben a világ legjobban fizetett előadójaként ő nyitotta meg a legendás Woodstock fesztivált, ám egy évvel később, 1970-ben hirtelen hunyt el: több altatót vett be a kelleténél, amit alkohollal kevert és végül a saját hányadékában fulladt meg.

Halála után bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába és saját csillagot kapott a hollywoodi Hírességek Sétányán.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek