Starity

Duran Duran: nem kell nekünk a Rock and Roll Hírességek Csarnoka

2015. november 01. 15:03   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy hónapja jelent meg a kultikus brit banda legújabb albuma, a Paper Gods, amit a rajongók világszerte imádnak, a kritikusok is elragadtatva nyilatkoznak róla és ami a huszadik helyre került a Billboard slágerlistáján. Ugyanakkor más is utal arra, hogy talán végre megkapják az őket megillető elismerést.

hirdetés
Duran Duran: nem kell nekünk a Rock and Roll Hírességek Csarnoka

A Duran Duran 1980-ban debütált a zeneiparban és már a második albumukkal világméretű sikert értek el az újhullámos zene úttörőiként és tinilányok szívtipróiként. Nemrég újra jelölték őket arra a megtiszteltetésre, hogy bekerüljenek a Rock and Roll Hírességek Csarnokába – annak ellenére, hogy a Billboard magazin állítólag "szempillafesték-bandának" nevezte a zenekart és kijelentette, hogy semmi keresnivalójuk a legendák között.

Az énekes Simon Le Bon azonban nem vette ezt a szívére.

Egy kis problémám van a rock 'n' roll intézményesítésével. Nem szívesen megyek olyan helyre, ahol fekete nyakkendőt kell viselni. Csak azt akarom mondani, hogy kapjátok be. Nem hiszem, hogy a Hírességek Csarnoka valami rossz hely lenne, de ahhoz, hogy értékesnek érezzem magam, nekem nem kell Jerry Lee Lewis, James Brown, a  Rolling Stones, vagy a U2 mellett állnom. Ami nekem valóban számít, azok az emberek, akik ma este a koncertünkre jönnek. Egy albumunk sikere nekem többet ér, mint 100 Rock and Roll Hírességek Csarnoka.

A Duran Duran talán nem kerül be a Hírességek Csarnokába, de négy évtizedes karrierjükkel, amelyben bőven akadt hullámvölgy, és számtalan világslágerükkel már örökre beírták magukat a zenetörténelembe.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek