Starity

15 éves jubileumi koncertjére készül a United

2015. november 03. 15:03   |   Szerző: Media Noise

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

December 1-én a Müpában egy különleges ünnepi koncertet ad hazánk legnépszerűbb pop-funk együttese. A United slágereket ezúttal közel 30 zenész – vokalisták, fúvósok és vonósok - adják elő a zenekar tagjaival együtt.

hirdetés
15 éves jubileumi koncertjére készül a United

Gondoltad volna, hogy idén 15 éves a Hófehér Jaguár? Az ikonikus dal mellett a United zenekar jegyzi többek között a Keserű méz, a Hárman párban, a Hajnalban még a Nap is más, a Nincs ősz, nincs tél és a Végső vallomás című slágereket…

Elég csak ránézni a fenti címekre, és máris elkezdjük dúdolni a jól ismert dallamokat, melyek kitörölhetetlenül a fejünkbe vésődtek. Pély Barna csapata a Művészetek Palotája és az MR2 Akusztik Plusszal közösen egy egyszeri, meg nem ismételhető koncerttel szeretné emlékezetessé tenni ezt a kerek évfordulót a tisztelt nagyérdemű számára.

Pély Barna jellegzetes hangja mellett a United slágerek fő jellegét tipikusan három hangszercsoport adja: a háttérvokálok, a vonósok és a fúvósok. A december 1-jei koncerten (jegyet várásrolni itt tudsz) ezeken a posztokon nyolc-nyolc vendégzenész foglal majd helyet, így a zenekar tagjaival együtt 28 zenész áll majd a színpadon. Az este anyagához kifejezetten erre a koncertre, erre a felállásra készülnek el a hangszerelések. A koncerten természetesen felcsendül az összes nagy United sláger, és számos egyéb saját szerzemény, a zenekartól már jól megszokott dinamikus, magas energiaszintű előadásmódban.

A United (Pély Barnabás, Romhányi Áron, Mits Gergő, Potesz Balázs) a szó legszorosabb értelmében véve professzionális zenekar, tagjai kizárólag zenével foglalkoznak: a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomáztak, főiskolai tanárként oktatnak a Kodolányi János Főiskola Művészeti tanszékén, továbbá zeneszerzőként, zenei rendezőként, vagy zenei producerként is rendszeresen segítenek más hazai előadóknak. A zenekar felkészültsége és népszerű dalai minden bizonnyal garanciát jelentenek egy magas szakmai színvonalú, monumentális, ám egyben önfeledten szórakoztató zenei élményre.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek