Starity

Kiderült, hogy valójában mi okozta Robin Williams halálát

2015. november 05. 14:02   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színész ugyan önkezével vetett véget életének, ám özvegye, Susan elárulta: korántsem a depresszió volt a legrosszabb betegség, amivel Robin küzdött.

hirdetés
Kiderült, hogy valójában mi okozta Robin Williams halálát

Tavaly augusztusban az egész világot megrázta a hír, amikor kiderült: Robin Williams 63 éves korában váratlanul elhunyt. A színészt generációja egyik legnagyobb nevettetőjének tartották, ám azt csak kevesen tudták róla, hogy drog- és alkoholproblémái mellett depresszióval küzdött.

2014. augusztus 12-én Keith Boyd orvosszakértő hozta nyilvánosságra, hogy Robin halálának esetében kizárható az idegenkezűség, ugyanis a vizsgálatok és a nyomozás kimutatta: miután nem sikerült felvágnia az ereit, a színész egy öv segítségével akasztotta fel magát otthonában.

Robin özvegye a napokban árulta el, hogy szeretett férje öngyilkosságának hátterében nem feltétlenül a depresszió állt, ugyanis a férfi a demencia egyik spciális változatával, az LBD-vel (Diffuse Lewy Body Dementia) küzdött, mely az Alzheimer-kór után a második leggyakoribb neurodegeneratív betegség, amit késve vagy tévesen diagnosztizálnak az orvosok.

A fent említett betegség során ugyanis a fehérjék lerakódnak az agy idegsejtjeiben – ezáltal akadályozva a gondolkodást, a mozgást és roncsolva a memóriát. Ennek következtében romlanak a páciens mentális képességei, hallucinációk jelentkeznek nála, míg végül az agy már képtelen lesz ellátni alapvető funkcióit.

Az elmúlt évet azzal töltöttem, hogy rájöjjek, mi ölte meg Robint. Hogy megértsem, mi ellen harcoltunk, mi húzódott meg a felszín alatt, és az agyamban folyamatosan az a gondolat cikázott, amit az egyik orvos mondott: Robin tudatában volt annak, hogy lassan elveszíti az eszét, mi pedig semmit nem tehettünk érte. Ma már tudom, hogy a férjemet kezelő orvosok minden tőlük telhetőt megtettek érte, de ez a betegség gyorsabb, mint mi és túl is mutat rajtunk

– nyilatkozta a színész özvegye.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek