Starity

5 brit sztereotípia, amelyre rácáfol a Geordie Shore

2015. november 15. 16:04   |   Szerző: Red Lemon Media

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A büszke brit nép gyermekeire sokan úgy tekintenek, mint a távolságtartó udvariasság példaképeire, akik hatalmas, nemesi kúriáikban teát szürcsölgetve szemlélik a borús angol vidéki tájat. A britekről alkotott sztereotípiákra, azonban egy hírhedt newcastle-i banda, a Geordie Shore stábja lassan öt éve cáfol rá elképesztő bulizási szokásaival.

hirdetés
5 brit sztereotípia, amelyre rácáfol a Geordie Shore
Fotó: MTV

Szexi akcentus, elegáns öltözék, visszafogott viselkedés – a britekről a köztudatban élő kép és a valóság nagyban különbözik, főleg, ha Anglia északi részére látogatunk, ahol Newcastle városát immáron öt éve tartja uralma alatt a Geordie Shore felháborító viselkedéséről elhíresült stábja. A 10 szezont és megszámlálhatatlan botrányt megélt MTV-s sikersorozat nemrég új évaddal tért vissza, hogy tovább tiporja a brit sztereotípiákat!

Eltartott kisujjal teázó hölgyek vs. Geordie Shore-lányok

Nincs is jobb egy hűvös, esős estén, mint otthonunk melegében két tenyerünkbe fogni egy forró csésze teát, és elmerülni az aromák világában. Nos, a Gerodie Shore hölgyszereplői nem épp e filozófia szerint élik az életüket, az ő világukban ugyanis tea, sőt ivóvíz helyett is csak az alkohol létezik. Ezért Mr. Másnap és Mrs. Emlékezetkiesés a sorozat állandó szereplői. 

Udvarias, kifogástalanul öltözött urak vs. Gerodie Shore-fiúk

A Geordie Shore férfi tagjaira sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy szégyenlősek. Mivel a fiúk igazán büszkék izmaikra, ezért ritkaságszámba megy, ha valakin van póló vagy éppen nadrág, mindenki gond nélkül ledobja a textilt egy szórakozóhelyen vagy otthon, a lányok szórakoztatására… Ami az udvariasságot illeti, legyen elég annyi, hogy a gentleman Wikipédia szócikknél nem ezek a fiúk lesznek követendő példákként feltüntetve.

Fület gyönyörködtető akcentus vs. Geordie-dialektus

A számos amerikai film és zeneszám után az ember füle hozzászokott az amerikai akcentushoz, ezért amikor szofisztikált, brit angolt hall, az igazi különlegességként hat. Az északi Geordie akcentusról azonban ez nem mondható el, ugyanis saját szlengszótára és nevetségesen érthetetlen kiejtése miatt gyakran még az angol anyanyelvű nézők számára is feliratozni kell a Geordie Shore epizódjait.

Természetes, vörös haj és szeplők vs. barnító krém és póthaj

A vörös haj és sápadt bőr őshazájaként ismert Nagy-Britanniában a nők és a férfiak megszállottan rajonganak az önbarnító krémekért, melyre évente másfél milliárd forintnak megfelelő összeget költenek szigetországszerte. A Geordie Shore szereplői is kiemelt figyelmet fordítanak a bronzbarnaságra, s bár egyik résztvevő sem vörös hajú, a kifogástalan sörény elengedhetetlen. Ennek érdekében minden lány póthajat használ: ez különösen jól jön, ha az ember hajnalban cicaharcba keveredik, hiszen nem az igazi haját tépi ki az aktuális vitapartner. 

A királyi családmodell vs. Geordie Shore-családmodell

Amióta Vilmos elvette Katalin hercegnőt és megszületett a kis trónörökös, egész Nagy-Britannia olyan tökéletesen harmonikus családi életről álmodozik, mint a királyi pár. Nem így a Geordie Shore tagjai, akik maguk is egy nagy családot alkotnak, csak épp ebben a családban mindenkinek megvolt mindenki…

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek