Starity

Mark Zuckerberg majdnem az összes Facebook-részvényét felajánlotta jótékony célokra, miután megszületett a kislánya

2015. december 02. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem mindennapi az a döntés, amit a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg lánya születésével közel egyidőben hozott meg annak érdekében, hogy a szeme fénye egy jobb világban nőhessen fel.

hirdetés
Mark Zuckerberg majdnem az összes Facebook-részvényét felajánlotta jótékony célokra, miután megszületett a kislánya
Fotó: Facebook / Mark Zuckerberg

A tegnapi napon jött világra Mark Zuckerberg és felesége, Priscilla Chan első gyermeke. A kislány a Max nevet kapta szüleitől, érkezése örömére pedig a sztárpár szinte összes Facebook-részvényét eladományozta jótékony célra, hiszen saját bevallásuk szerint azt szeretnék, ha lányuk már egy jobb világban nőhetne fel, és még ők is szeretnék látni az általuk adományozott nem kevesebb, mint 45 milliárd dollár által hozott változás eredményét.

Mark és Priscilla egy hosszú és magvas gondolatokkal teli üzenetben köszöntötte gyermekét a Facebookon, ám a levél nemcsak Maxnek, hanem valamennyiünknek szól, hiszen a sztárpár szót ejtett arról is, milyen megoldásra váró problémák sorakoznak világunk jobbá tételének érdekében, melyeknek támogatása kiemelkedően fontos.

Adományuk a Chan Zuckerberg Initiative alapítvány folyószámlájára érkezik, és két nagy, ám többrétű területet kívánnak támogatni. Egyrészt az emberi élet határait szeretnék szélesebbé tárni azáltal, hogy támogatják az orvoslást, a tanulást és az információk szabad terjedését; valamint az esélyegyenlőség megteremtésével szeretnének erősebb közösségeket építeni a maiaknál.

Mark és Priscilla egy képet is megosztott a kis Maxről (fent látható), valamint az is köztudott, hogy az elkövetkező két hónapot a nyilvánosságtól elvonulva, hármasban töltik majd apa- és anyasági szabadságon.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek