Starity

Ezek voltak a zenetörténelem legcikisebb playback-bakijai

2015. december 22. 12:12   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Alapvetően nem lenne probléma azzal, ha egy előadó playbackhez folyamodik, amikor tudatában van annak, hogy például egy betegség miatt nem tudná kihozni magából a maximumot – azonban ekkor is illene felkészülni a produkcióra. Ha pedig nem ilyen drasztikus probléma áll a háttérben, valószínűleg mindannyian egyetértünk abban, hogy a rajongóknak kijár, hogy élőben hallhassák kedvenceiket, még ha nem is lenne tökéletes a hangzás.

hirdetés

Cikkünkben tíz sztárt gyűjtöttünk össze, akik arra sem vették a fáradságot, hogy betanulják a koreográfiát, vagy egyáltalán a dalszöveget megjegyezzék, hanyagságuk pedig meghozta jutalmát egy kifizetődő playback-botrány képében...

Ashlee Simpson

Korábban ritkán volt beszéd tárgya a playback, egészen addig, míg Ash 2004-ben be nem sült a Saturday Night Live színpadán a Pieces Of Me-vel. A dalt elindították a technikusok, a zenekar és Ash pedig mintha mi sem történt volna, tovább lötyögött a színpadon, míg végül belátták: lebuktak. Később évekig az énekesnő nevével egybefűzve emlegették a playbackelést, ami egyben derékba is törte a karrierjét.

Lindsay Lohan

A színésznőből énekesnői babérokra törő LiLo is csúnyán beégett 2004-ben, amikor Speak címre keresztelt korongját népszerűsítette, ugyanis az egyik fellépésen néhol el-elfelejtett belépni a dalba, így még a legfiatalabb rajongóinak is feltűnt, hogy valami nem stimmel – az arcukra kiülő döbbenet minden szónál beszédesebb. (2:13-tól a legszembeötlőbb.)

Hilary Duff

2004 bizony egy emlékezetes év volt, és valószínűleg az sem véletlen, hogy nem a színésznőkből lesznek a legjobb énekesek. Ezt bizonyította Hilary újévi fellépése is az MTV-nél, melynek keretein belül a Come Clean című szerzeménye előadása közben bukott le. Nem véletlen, hogy a hosszúra nyújtott részeknél nem mutatta arcát a kamera, mert elfelejtett kitartani, de néhol mintha a dalszöveg sem lett volna teljesen világos a számára...

Britney Spears

Akár playback-királynőnek is koronázhatnánk a szőkeséget, aki immár évek óta nem énekelt élőben, ennek okát azonban a mai napig nem hozta nyilvánosságra. Minden fellépése közül azonban a 2007-es VMA-s volt a legbotrányosabb: nemcsak az idétlen tátogás, hanem a szexinek szánt tekergőzés is inkább siralmas volt, mint élvezhető.

Katy Perry

Az énekesnő 2013-ban az NJR Music Awardson égette le magát a Roar előadása közben. Már a dal elején sem emelte időben a szájához a mikrofont, ami a háttérben látható képsorok világításában jól látszik, de később is elkövette ugyanezt a hibát, és jól láthatóan nem tudta a szöveget sem. Ennek fényében nem képezi kérdés tárgyát, hogy a műsort sugárzó csatorna miért nem készített több közelebbi felvételt a fellépéséről...

Selena Gomez

A színész-énekesnő a 2013-as Jingle Ballon bakizott egy hatalmasat, amin az sem javított, hogy rögtön észrevette magát, és haja takarásába próbált bújni. Észrevehetően arra fektetett nagyobb hangsúlyt, hogy dögösen fessen a színpadon, és nem magának a dalnak az előadására készült, ami igen súlyos hiba. (0:58-tól látható az ominózus jelenet.)

Justin Bieber

Selena exe sem hozta össze ügyesebben a dolgot egy évvel korábban, ő ugyanis a Believe névre keresztelt turné glendale-i állomásán bukott le közönsége előtt. Ami azt illeti, szó szerint, ugyanis az énekes az aktuális dal előadása közben lett rosszul, és dobta ki a prémet a színpadon... (2:05-kor fordít hátat közönségének, hogy könnyítsen magán.)

Cheryl Cole

A barna hajú szépség a lehető legcikisebb módon vált nevetség tárgyává. A megszokott módon remekül begyakorolta a koreográfiát, magára a dalra azonban nem fordított figyelmet, valószínűleg ezért is folyamodott playbackhez – vesztére. A technikusoknál gondok adódtak, így a Call My Name előadásának első másfél percében szinte semmit sem lehetett hallani a dalból, és csak ezt követően tisztult ki a hangzás csodák csodájára...

Jennifer Lopez

A mindig dögös J.Lo is jobban tette volna, ha a színészkedésnél marad, hiszen nála is szép számmal fordultak elő balesetek a színpadon – többek között az egyik 2011-es fellépésén is. Az énekesnő az On The Floor című dalt adta elő Pitbullal, amikor váratlanul leállt a dal, így mégis élőben kellett kisegítenie magát több-kevesebb sikerrel. (2:43-tól látható a baki.)

Lady Gaga

Az Anyaszörny előszeretettel hangoztatta 2011-ben, hogy soha nem szokott playbackelni, ennek ellenére még abban az évben meghazudtolta önmagát. Az atlantai Gwinnett Arenában tartott fellépésén a Poker Face előadása közben ugyanis először a fellépőruhájával gyűlt meg a baja, majd a színpadon való esés-bukás kizárta annak a lehetőségét, hogy mindezek közben is képes volt olyan minőségben énekelni, ahogyan a dal lement.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek