Starity

15+1 dolog a Jóbarátokról, amitől garantáltan öregnek érzed majd magad

2015. december 16. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mintha csak tegnap kezdődött és ért volna véget a Jóbarátok, mely nem kevesebb, mint tíz évadot és 236 epizódot élt meg 1994 és 2004 között. Lássuk számokban, hogy mi milyen messzire van a jelentől!

hirdetés
15+1 dolog a Jóbarátokról, amitől garantáltan öregnek érzed majd magad

1. A sorozat 1994 szeptemberében került először képernyőre, ami azt jelenti, hogy több mint 21 éves, vagyis ha személyként tekintenénk rá, már nemcsak Magyarországon, hanem az Egyesült Államokban is nagykorúnak számítana.

2. Tom Selleck 51 éves volt, amikor Richard Burke-ként vendégszerepelt a sorozatban. A Monicát alakító Courteney Cox most éppen ennyi idős.

3. A Bent életre keltő Cole Sprouse augusztusban ünnepelte 23. születésnapját, vagyis csak két évvel fiatalabb, mint a Rachelt alakító Jennifer Aniston és a Chandler bőrébe bújt Matthew Perry volt a sorozat kezdetén.

4. A Jóbarátok debütálásának évében a legnépszerűbb karácsonyi ajándéknak a Power Rangers akcióbábuk bizonyultak.

5. Még csak a második évadot sugározták, amikor berobbant a Macarena című sláger.

6. Nem kevesebb, mint tizenhét év telt el azóta az ominózus újévi fogadalom óta, hogy Ross (David Schwimmer) bőrnaciba bújva szenvedett balesetet.

7. Erica és Jack (Monica és Chandler ikrei) idén lennének 12 évesek, vagyis jövő ősszel kezdenék meg a középiskolai előkészítőt.

8. Közel két évtized telt el Jen ikonikus hajvágása óta, amikor a világ minden táján A RACHEL-t (igen, csupa nagybetűkkel) kérték a fodrászuktól a nők.

9. Ha Ross és Emily együtt maradtak volna, jövő májusban ünnepelték volna a 18. (!) házassági évfordulójukat.

10. 1996-ot írtak a naptárak, amikor feltűnt a sorozatban Charlie Sheen Phoebe (Lisa Kudrow) pasijaként – a színész nagy sikerű sorozata, a Két pasi meg egy kicsi pedig hét évvel ezután debütált szintén nagy sikerrel.

11. Phoebe 1998-ban adott életet a hármasikreknek, vagyis a lurkók idén lennének 17 évesek: megszereznék a jogosítványukat és az egyetemi felvételire készülnének.

12. Dakota Fanning mindössze kilencéves volt, amikor vendégszerepelt a Jóbarátokban. A színésznő jelenleg 21 éves, és olyan filmsikerek állnak a háta mögött, mint Az álmodó, a Nagydumás kiscsajok, a Malac a pácban és az Alkonyat-sorozat – többek között.

13. Marcel (Ross egyébként nőstény, Katie névre keresztelt majma) mögött több mint húszéves karrier áll. A maki nemrég Kendall Jennerrel dolgozott együtt – a lány még a világon sem volt, amikor a majom először jelent meg a képernyőn.

14. Monica és Chandler 2001-ben kötöttek házasságot, vagyis jövőre ünnepelnék 15. házassági évfordulójukat.

15. A Jóbarátok tíz éven át futott, utolsó epizódja pedig 2004 májusában került adásba – vagyis már több idő telt el a végetérte óta, mint amennyi ideig műsoron volt.

+1 Itt egy kis emlékeztető, mennyi idősek voltak, és hogyan néztek ki a sorozat kezdetekor a főszereplők, és milyenek most.

Fotó: NBC / CBS / FX / TBS / Showtime / Warner Brothers

via Buzzfeed

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek