Starity

18 dolog, amit nem tudtál a Vámpírnaplók szereplőgárdájáról

2016. január 02. 19:07   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ugye, te is izgatottan várod a Salvatore-testvérek történetének folytatását? Már csak néhány hét, és folytatódik a CW csatorna legnépszerűbb fantasy-ja, addig is felidézzük, mitől is olyan különleges a sorozat.

hirdetés
18 dolog, amit nem tudtál a Vámpírnaplók szereplőgárdájáról
Fotó: The CW

1. Nina Dobrev (Elena / Katherine / Amara) majdnem kiesett a készítők kegyeiből, ugyanis nagyon beteg volt a meghallgatása napján, így nem tudta kihozni magából a maximumot. Mivel nagyon vágyott a szerepre, felvette videóra azt a részletet, amit a meghallgatáson kellett eljátszania, és elküldte e-mailben a rendezőnek, így övé lett a szerep.

2. Steven R. McQueen (Jeremy) Elena öccsét alakítja, a valóságban azonban fél évvel idősebb a lányt alakító Nina Dobrevnél.

3. A szereplők többsége több nyelven is beszél. Nina Dobrev bolgárul, Paul Wesley (Stefan) lengyelül, Kat Graham (Bonnie) pedig spanyolul, franciául és héberül is megérteti magát.

4. Zach Roerig (Matt) a valóságban már apuka: van egy gyönyörű kislánya, aki felett kizárólagos felügyeleti joggal bír, ugyanis a kicsi édesanyját bebörtönözték.

5. Eredetileg Ashlee Simpsonnak szánták a készítők Elena Gilbert szerepét, de Ashley Tisdale is esélyes volt – utóbbi azonban nem jelent meg a meghallgatáson.

6. Paul Wesley hisz a szellemekben. Saját elmondása szerint gyerekkorában egy családi vakáció alatt élte át eddigi első és egyetlen természetfölötti élményét, amikor is arra ébredt, hogy egy nő áll az ablaka előtt karba tett kézzel, és amikor megszólította, a látomás eltűnt.

7. Ian Somerhalder (Damon) elsőként a True Blood – Inni és élni hagyni című sorozat meghallgatására ment el, majd végül a Vámpírnaplók mellett döntött.

8. Neve Campbell volt a legesélyesebb Elena vérszerinti anyjának, Isobel Flemmingnek a szerepére, amit később Mia Kirshner kapott meg.

9. A Zöld íjász sztárját, Stephen Amellt egyaránt meghallgatták Mason Lockwood és Elijah Mikaelson szerepéért is, de – mint tudjuk – egyiket sem kapta meg.

10. A sorozat hatodik évadának összes epizódjának címe egy-egy 90-es évekbeli dalhoz fűződik.

11. A második évad tizenkettedik részében megtudhatjuk Isobel telefonszámát (919-399-2507), amit rajongók millió hívtak fel. A szám rögtön rögzítőre kapcsol, és egy üzenetet hallhatunk Elenától, Stefantól és Damontől.

12. A Mason Lockwoodot alakító Taylor Kinney a vőlegénye Lady Gagának.

13. Nina Dobrev kedvenc része az első évad hatodik része, melyben többek között annak lehetünk szemtanúi, hogyan ismerkedett meg a Salvatore-testvérekkel Katherine Pierce, valamint Elena tudomást szerez arról, hogy vámpírok márpedig léteznek.

14. A sorozat történetében nem Ian és Nina szerelme az egyetlen, ugyanis Candice Accola (Caroline) 2010-ben rövidebb ideig Steven R. McQueennel randizott, majd Zach Roeriggel is találkozgatott 2011-ben. Mellettük azonban egymásra talált a Haylie-t alakító Phoebe Tonkin és Paul Wesley; a Klaust életre keltő Joseph Morgan pedig a Bonnie édesanyját alakító Persia White férje.

15. Paul Wesley saját bevallása szerint szívesebben alakította volna Damont.

16. Katherine Pierce haja a valóságban egy jól elkészített paróka volt.

17. A Dawson és a haverokból ismert James Van Der Beek volt a legesélyesebb Alaric Salzman szerepére, amit végül Matthew Davis kapott meg. 

18. Végezetül: Damon Salvatore a valóságban is létezik. A karaktert egy Damien Salvatore nevű férfi inspirálta, aki mind külsőre, mind személyiségre hasonlít a sorozatban megismert szívtipróra. A sorozat egyik executive producere, Les Morgenstein vele nőtt fel.

Ne maradj le a folytatásról! A sorozat január 29-én tér vissza a képernyőre az Egyesült Államokban, és nem sokkal később a hazai rajongók is láthatják, hogyan folytatódik Stefan és Damon története.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek