Starity

12 sztár, aki nevet változtatott a sikerért

2016. január 06. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Híresek, sikeresek, és egy életre beírták magukat a film- és/vagy zenetörténelembe – vagy mégsem? Lássuk, valójában milyen névre keresztelték kedvenc sztárjainkat!

hirdetés

1. Katy Perry

Az énekesnő eredetileg a Katheryn Elizabeth Hudson nevet kapta szüleitől, de mindig is Katynek szólították. Első lemezét még Katy Hudson néven adta ki 2001-ben, később azonban nevet változtatott, mert nem szerette volna, ha összekeverik Kate Hudson színésznővel, akinek egyébként nem rokona. (Érdekesség, hogy a Perry édesanyja lánykori vezetékneve.)

2. Miley Cyrus

A szőkeséget Destiny Hope Cyrus névre keresztelték, később azonban Smiley-ként szólíttatta magát, melyet lerövidített, és így lett Miley. 2008-ban hivatalosan is megváltoztatta születési nevét Miley Ray Cyrusra.

3. Lady Gaga

Az aranytorkú anyaszörny se Gagának született, ugyanis szülei egy hosszú, ám annál szebb nevet választottak neki, így igazolványában a Stefani Joanne Angelina Germanotta név szerepel. Művésznevét 2006-ban vette fel Rob Fusari producer tanácsára.

4. Bruno Mars

Természetesen a férfiakat sem kerülte el a névváltoztatás lehetősége. A Just The Way You Are dalszerzője például Peter Hernandez néven lett anyakönyvezve, ám szerettei már kétéves kora óta Brunónak szólítják. Később ő maga találta ki új vezetéknevét arra hivatkozva, hogy a lányok többsége úgy gondolja, egy idegen bolygóról származik.

5. Drake

A Grammy-díjas rapper egész egyszerűen úgy döntött, hogy második keresztnevén ismerteti meg magát a világgal, irataiban azonban az Aubrey Drake Graham név szerepel.

6. Gigi Hadid

A szőke széségnek a Jelena Noura Hadid nevet választották szülei születésekor, édesanyja azonban később mégis Giginek szólította. Eleinte csak otthon, később már nyilvánosan is, így a modellen rajta maradt a becenév, és nem volt kérdés karrierje kezdetén, milyen művésznevet válasszon magának.

7. Marilyn Monroe

A világhírű szexszimbólum sosem volt igazán jóban a szüleivel (édesapját nem is ismerte), így aligha meglepő, hogy karrierje kezdetén eldobta eredeti nevét (Norma Jeane Mortenson), és megalkotta Marilyn Monroe-t. A modellként és színésznőként is tehetséges lány első házassága végetértekor, 1946-ban változtatta meg a nevét, és ekkor festette először szőkére egyébként barna fürtjeit.

8. Irina Shayk

Az orosz topmodell döntésén korántsem csodálkozunk, hiszen születési nevét (Irina Valeryevna Shaykhlislamov) még leírni is nehéz, nemhogy kiejteni...

9. Lana Del Rey

A Summertime Sadness énekesnője Elizabeth Woolridge Grant néven látta meg a napvilágot, és karrierje kezdetén Lizzie Grant néven próbált érvényesülni. Később belátta: ezzel a névvel nem lehet sikeres, így választott magának egy jobban csengőt.

10. Audrey Hepburn

A népszerű filmcsillag is lecserélte annak idején anyakönyvbe vezetett nevét (Audrey Kathleen Ruston), egyedül keresztnevét tartotta meg. A váltásra nem sokkal a második világháború után, 1948-ban került sor.

11. Calvin Harris

Napjaink egyik legkedveltebb lemezlovasának neve olyan egyszerű, hogy azt hihetnénk, a sajátja, ám nincs így. Calvin az Adam Richard Wiles nevet kapta szüleitől. (Érdekesség, hogy párja, Taylor Swift is Adamnek hívja, ha kettesben vannak.)

12. Shay Mitchell

A Pretty Little Liars sztárjának a Shannon Ashley Mitchell név áll a személyi igazolványában, ám mégis Shayként ismerjük, mely nevet két keresztnevének keresztezéséből rakta össze. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek