Starity

Ennyit változtak a Pretty Little Liars sztárjai a kezdetektől napjainkig

2016. január 12. 13:01   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ma este tűzi műsorára az ABC Family utódja, a Freeform a Pretty Little Liars folytatását, melyben immár az öt évvel későbbi jövőbe kaphatunk betekintést.

hirdetés
Ennyit változtak a Pretty Little Liars sztárjai a kezdetektől napjainkig
Fotó: ABC Family

Öt hónap telt el a PLL leleplező évadfelező epizódja óta, melyben végre fény derült a rejtélyes „A” kilétére és múltjára, valamint annak is szemtanúi lehettünk, hogy a történtek fényében kedvenc hazugaink jobbnak látták elhagyni otthonukat, Rosewoodot egy új, immár félelem- és stresszmentes élet reményében.

Múltjuk azonban utoléri őket, és Ali kérésére hazatérnek, ahol – mint beszámoltunk róla – egy új, még rejtélyesebb, még ravaszabb és még még gonoszabb zaklatóval kell szembenéziük, aki állítólag még elődjénél is vérszomjasabb lesz. 

Ahogy említettük, a sorozat ma tér vissza a képernyőre, nekünk, magyaroknak azonban majd csak holnap nyílik lehetőségünk arra, hogy megtekintsük az új epizódot. A várakozást enyhítendő, összeszedtük, milyenek voltak és milyenek lettek kedvenceink az idő múlásával!

Aria Montgomery (Lucy Hale)

Emlékeztek még, amikor az idősebbik Montgomery-csemete pink tincsekkel a hajában loholt Ali nyomában, és váratlanul megtudta, hogy az apja viszonyt folytat egy tanítványával? A sors fintora volt, hogy aztán ő maga is elcsábult, és beleszeretett a középsuli új, fiatal irodalomtanárába, Ezra Fitzbe, kapcsolatukat pedig évekig titkolni kényszerült...

Az akkori Aria azonban a múlté, helyette pedig egy kiforrott, érettebb egyéniség jelenik meg a hatodik évad B részében. Az immár a húszas évei elején járó lány végre megírta első könyvét, és szerkesztőként dolgozik egy nagy kiadónál. Ezra ugyan már nem része az életének, ám a közös munka ismét összehozza őket, de ezúttal szigorúan a barátság-zónában maradnak – állítólag.

Spencer Hastings (Troian Bellisario)

A kisebbik Hastings-lányt az első évadban egy határozott, céltudatos és talprasett tinédzserként ismerhettük meg, aki minden alkalmat megragadott arra, hogy leendő karrierjét előmozdítsa, vagy épp keresztbe tegyen nővérének.

Spencer felnőttként is megmaradt ugyanannak, aki egykor volt, és a poltikai pályán kamatoztatja tehetségét. Magánéletét tekintve egyedülálló, egy olyan nő, aki a karrierjét helyezi a magánélet elé és nem fordítva.

Hanna Marin (Ashley Benson)

A duci lányból Barbie-vá avanzsáló tinilány az első évadban még bolti szarkaként ütközik a törvénybe, és próbálja megóvni édesanyja hírnevét, aki munkahelyéről, a bankból vett kölcsön pénzt, nem is beszélve a nem túl szimpatikus, ám minden lében kanál rendőrtisztről, akivel közelebbi viszonyba került. Hannának is volt mit – illetve kit – rejtegetni Caleb személyében, akibe végül beleszeretett...

... ezzel szemben felnőttként mégsem mellette talált rá a boldogságra, ugyanis Rosewoodba már gyűrűs menyasszonyként tér vissza, választottját pedig exe is kedvelni fogja – vagy mégsem? Ami karrierjét illeti, az FIT-n folytat tanulmányokat, divat szakirányon.

Emily Fields (Shay Mitchell)

A legvisszafogottabb lányként ismerük meg Emilyt az első részekben, az úszócsapat lelkes tagjaként, ám később mégis ő lett a legnagyobb kérdőjel, hiszen nemi identitásának elfogadásával nemcsak ő, hanem szülei is nehezen küzdöttek meg. Vesztére azonban mindig úgy alakult, hogy valamilyen úton-módon elvesztette szerelmeit.

A huszonéves Emily azonban visszatérve is nagy falat lesz, ugyanis mindannyiuk közül ő rejtegeti a legsötétebb titkot, a kérdés már csak az, hogy vajon mit? Amit az A leleplezése utáni időszakáról tudunk az az, hogy Malibun töltötte idejét, és továbbra is szingli.

Alison DiLaurentis (Sasha Pieterse)

Az nem kifejezés, milyen viszontagságos úton ismerhettük meg Ali nem mindennapi történetét, aki egy őrült zaklató elől menekült évekig, miközben mindenkivel elhitette a saját halálát. Barátai eltemették, meggyászolták, ám idővel kiderült: életben van...

Felnőttként sem könnyebb Ali élete, ugyanis szembe kell néznie a múlttal, és meg kell békélnie mindazzal, ami vele történt. Annyit tudhatunk a jövőjéről, hogy férjhez ment, és a rosewoodi középiskolában vállalt tanári állást, miközben rendszeresen látogatta CeCe-t.

Ezra Fitz (Ian Harding)

A jóképű tanár urat először egy bárban láthattuk ücsörögni, amint szóbe elegyedett egy lánnyal, akiről másnap kiderült, hogy a tanítványa. A viszony annál édesebb volt számára, minél közelebb kerültek a lebukáshoz, ám mindannyiunk számára meglepetés volt, hogy Ali sem volt számára közömbös... méghozzá annyira nem, hogy könyvet kezdett írni az életéről...

Öt évvel később Ezra végre valóra váltotta az álmát – ami egyben családi örökség is –, és írói pályára lépett, melynek nyomán ismét kapcsolatba kerül egykori szerelmével. A magánéletéről nem sokat tudunk, az azonban bizonyos, hogy Tobyval és Calebbel továbbra is tartja a kapcsolatot.

Toby Cavanaugh (Keegan Allen)

Mintha ezer év telt volna el azóta, de bizony, Tobyt úgy ismertük meg, mint a fiút, aki titokban kukkolta a lányokat, nem is beszélve arról, hogy őt állították pellengérre mostohanővére, Jenna Marshall megvakítása miatt – amit egyébként el sem követett. Alison meggyilkolásának gyanúja is rávetült, később azonban ejtették az ellene felhozott vádakat.

Az egykor gyilkossággal vádolt fiú annyira megszokta az egyenruhások jelenlétét, hogy az érettségi után rendőrnek tanult. Ami öt évvel későbbi jövőjét illeti, továbbra is Rosewood polgárainak épségéért felel, és azért, hogy a bűnösök rács mögé kerüljenek.

Caleb Rivers (Tyler Blackburn)

A kütyük feljavításával és feltörésével foglalkozó gimnazista eleinte az iskola épületében, majd Hanna otthonában húzta meg magát éjszakára – jobb híján. Később rendeződni látszott az élete, majd kisebb, ám annál misztikusabb ravenswoodi kalandja után visszatért az otthonául szolgáló Rosewoodba.

Húszas éveiben továbbra is a kütyük, és a különböző számítógépes rendszerek foglalkoztatják, és kockázatelemzőként keresi a kenyérre valót, ám magánéletéről nem sokat tudunk – egészen holnapig.

Mona Vanderwaal (Janel Parrish)

A kezdetben szolid, eminens, amolyan szürke kisegér típusú lányból Alisonnak köszönhetően lesz egy vagány, divatos tinilány, ám mint később megtudhattuk, épp neki köszönhető, hogy a főszereplő menekülni kényszerült. Mona volt ugyanis az, aki elindította az „A”-játékot, és tette felejthetetlenné az első évadot.

Felnőttként, az átélt borzalmak fényében nem csoda, ha óvatosabb lett, így a tűzvonalban, azaz a Charlotte-ot kezelő Welby intézetben vállal állást, hogy kifürkéssze, mire készül a lány. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek