Starity

Brian Molko: „Kincsként őrzöm minden David Bowie-val töltött pillanat emlékét"

2016. január 15. 12:12   |   Szerző: itsjustme

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Placebo tagjai nem csak egy kollégát veszítettek el; legnagyobb támogatójukat és barátjukat búcsúztatják, aminek keretein belül egy sosem látott videót is megosztottak a zenészről.

hirdetés
Brian Molko: „Kincsként őrzöm minden David Bowie-val töltött pillanat emlékét"

Nagyon szomorú vagyok, közelebb állt hozzám, mint néhány családtagom. Nagyszerű, kivételes művész volt, és rendkívül különleges ember

– nyilatkozott a Placebo basszusgitárosa, Stefan Olsdal a francia The Huffington Postnak a legendás zenészről. 

A Placebo és David Bowie közös múltja egészen 1996-ig nyúlik vissza, amikor az énekes a zenekar demójának meghallgatása után felkérte őket, hogy csatlakozzanak hozzá előzenekarként, mely együtt működés alatt barátság is kialakult a zenészek között.

Ezt követően 1997. január 8-án a zenész ötvenedik születésnapi partiján is részt vettek, valamint felléptek, olyan neves művészekkel karöltve, mint a The Cure vagy a Foo Fighters. Később Bowie felkereste Molkóékat egy kollaboráció ajánlatával: annyira szerette a Placebo Without You I’m Nothing című dalát, hogy felkérte őket, énekeljék el közösen.

A közös stúdiómunkálatok mellett két alkalommal léptek együtt színpadra: 1999. február 16-án a BRIT Awards díjátadón a T-Rex klasszikusát, a 20th Century Boy-t adták elő, amelyet a Placebo a Bowie által ihletett Velvet Goldmine című filmhez dolgozott fel; valamint 1999. március 30-án a New York-i Irving Plazában, ahol a Without You I’m Nothing-ot adták elő.

Bár több alkalommal közösen nem zenéltek, barátságuk nem szakadt meg, húsz évig, egészen a zenész tragikus haláláig ápolták kapcsolatukat. A Placebo tagjai nem csak egy egyszerű kollégát és inspiráló művészt, hanem közeli barátot gyászolnak; fájdalmukról a Placebo frontembere a következőképpen írt:

 Drága David! Bárhol is vagy most, hiányzol. Nem csak egyszerűen hiányollak, de a szívem is összetört. Te voltál a példaképem, majd a mentorommá és a barátommá is váltál. Olyan sokat tanultam tőled, már csak azzal, hogy a jelenlétedben lehettem, a beszélgetéseink által, és természetesen a fellépéseidet nézve. Mindig volt időd rám. A zenekarom és én parányiak voltunk, amikor először találkoztunk. Ennek ellenére a szárnyaid alá vettél minket. Hittél bennünk, és olyan sok fantasztikus lehetőséggel ajándékoztál meg minket. Nélküled, a gyámságod és a bölcsességed nélkül nem hiszem, hogy az lennék, aki vagyok – sem előadóként, sem emberként. Ezért örökké hálás leszek. Kincsként őrzöm minden együtt töltött pillanat emlékét.

– kezdte búcsúját az általa halhatatlannak titulált legendától Brian Molko zenekara hivatalos weboldalán keresztül.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek