Starity

Kulcskaraktertől búcsúzik a Pretty Little Liars

2016. január 13. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tegnap este került adásba a népszerű drámasorozat új része az Egyesült Államokban, mely egy váratlan fordulatot tartogatott a nézők számára. VIGYÁZAT, SPOILERVESZÉLY!

hirdetés

Fotó: Freeform

Öt hónap kihagyás után tegnap végre visszatértek kedvenc hazugaink Rosewoodba – immár öt évvel idősebben és érettebben, ám van, ami soha nem változik. A folytatás ugyanis egy váratlan fordulattal sokkolta a nézőket: az egyik főszereplőt holtan találják. (Ha még nem láttad az új epizódot, és nem szeretnéd, ha lelőnnénk a poént, ne olvass tovább!)

Na, de ne szaladjunk ennyire előre! A történet szerint ugyanis Ali hazahívja egykori barátnőit, mivel öt év pszichiátriai kezelés után Charlotte / „A” végre elhagyhatja az őt kezelő kórházat, amennyiben egykori áldozatai is beleegyeznek. A lányok Charlotte szabadon engedése mellett döntenek, egyedül Aria nyilatkozik úgy az őket kihallgató bíróság előtt, hogy továbbra is rettegésben élne, ha korábbi kínzója szabadlábra kerülne.

Ahogy annak lennie kell, Charlotte végül szabad lesz, ám még az első kint töltött napját sem élvezheti, ugyanis holtan találnak rá. A körülmények öngyilkosságra utalnak, ám mint megtanultuk, Rosewoodban semmi sem az, aminek látszik: a rettegett „A” ugyanis gyilkosság áldozata lett. A fő kérdés így az lett, hogy végső soron hogyan is történhetett mindez? És kinek állt érdekében megölni az immár jó útra tért Charlotte-ot?

A sorozat rajongói között természetesen máris megindult a találgatás arra vonatkozóan, hogy kitalálják, ki lehetett az elkövető, és miért éppen ő tehette el láb alól a transznemű szőkeséget, így összegyűjtöttük nektek a legvalószínűbbnek talált teóriákat. 

1. Sarah Harvey ölte meg CeCe-t. Ez végül is logikus lenne, hiszen őt tartotta a legtöbb ideig fogságban és rettegésben. A lány évekig a babaházban volt, míg szerettei először csak eltűntnek, majd halottnak hitték.

2. Aria annyira rettegett attól, hogy újrakezdődik az „A”-játék, hogy kiiktatta a bajkeverőt, ami akár elképzelhető is lenne, ugyanis több jel is utal az esetleges bűnösségére. Míg a többiek túllépvén a történteken Charlotte szabadon engedése mellett döntöttek, Aria ellenezte a lány elbocsátását, és az a tény sem hanyagolható el, hogy körülbelül abban az időpontban hagyta el az ideiglenes otthonául szolgáló szállodát, amikor Charlotte meghalt...

3. Új korszak köszönt be Rosewoodban, és már meg is érkezett az új főgonosz, aki azzal kezdte a terep megtisztítását, hogy eltette láb alól az elődjét – ezáltal pánikot előidézve leendő áldozataiban.

4. Charlotte valójában nem is halt meg. Aki ismeri a DiLaurentis családot, az előtt nem titok, hogy senki nem marad egészen halott. És Charlotte végső soron Ali nővére, aki szintén élt a lehetőséggel annak idején, és játszotta el a saját halálát.

Fotó: Freeform

Ha idáig eljutottál az olvasásban, és még nem láttad az új részt, de kíváncsi vagy, mit történt a szereplőkkel, és hol tartanak most, akkor rossz hírünk van: semmi sem ugyanolyan Rosewoodban, mint ahogy megszoktuk.

Hanna ugyanis immár menyasszonyként tengeti a mindennapjait, de nem Caleb oldalán; Toby házat épít, hogy végre fészket rakjon jelenlegi kedvesével, aki nem Spencer; Emily gyógyszerfüggő lett; Ezra pedig barátnőjéért, Nicole-ért aggódik, akit Dél-Amerikában raboltak és, és feltehetően már nincs életben... Egy dolog azonban továbbra is változatlan kedvenceink életében, mégpedig az, hogy felnőttként sem unatkoznak, és Charlotte halálának következtében ismét akad mibe beleütniük az orrukat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek