Starity

Újabb tragédia: Elhunyt Glenn Frey, az Eagles gitárosa

2016. január 20. 08:08   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Újabb csapást mért a sors a zenevilágra. Ismét egy páratlanul tehetséges zenésztől búcsúzunk. Glenn Frey 67 éves volt.

hirdetés

 

Néhány héten belül már a sokadik veszteséggel kell szembenéznie a világnak. Glenn Frey személyében egy tehetséges zenészt, egy szerető férjet és apát veszítettünk el. Halálhírét szerettei és zenésztársai is megerősítették.

Fájó szívvel jeletjük be bajtársunk, az Eagles alapítójának/gitárosának, Glenn Frey-nek az eltávozását. 2016. január 18-án, hétfő reggel, New Yorkban vesztette életét

– olvasható az Eagles közleménye a hivatalos weboldalon, melyben szó esik továbbá arról is, hogy a 67 éves férfi az utolsó pillanatáig küzdött az életben maradásért, ám agresszív, gyors lefolyású betegségei felülkerekedtek rajta. 

Ami karrierjét illeti, Glenn ötéves kora óta zongorázott, később gitározni tanult. Első zenekarát középiskolás korában alapította, de a zene csak később vált a hivatásává. 1970-et írtak a naptárak, amikor először találkozott Don Henley-vel, az Eagles későbbi dobosával. A közös zenekar megalapítása jó ötletnek bizonyult, mert végre rámosolygott a szerencse. Nevéhez olyan slágerek köthetők, mint a Take It Easy, a Peaceful Easy Feeling, az Already Gone vagy a Tequila.

Az 1980-as években szólóban is kipróbálta magát, valamint a színészetbe is belekóstolt. Magánéletét tekintve kétszer nősült: 1983-ban vette feleségül Janie Beggset, öt évvel később azonban a válás mellett döntöttek. Glenn 1990-ben talált rá az Igazira Cindy Millican személyében, kapcsolatukból három gyermek (Taylor, Deacon és Otis) született.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek