Starity

Még többet késhet az Avatar második része

2016. január 23. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 2009-es sikerfilm folytatására már régóta várnak a fanatikusok, ám sajnos úgy tűnik, még 2017-ben sem kerül a mozikba a második rész.

hirdetés
Még többet késhet az Avatar második része
Fotó: 20th Century Fox

James Cameron rendező igen magasra tette a lécet az Avatarral, melynek bevételi rekordját a mai napig nem döntötte meg egyetlen filmalkotás sem. Ennek fényében nem csoda, ha a folytatáson dolgozó készítők és színészek a lehető legjobbat szeretnék produkálni, hogy megismételhessék a korábbi sikert, ám a legfrissebb hírek szerint még jövőre sem válthatunk jegyet az Avatar 2-re.

A The Wrap ugyanis arról számolt be nemrégiben, hogy miután az eredeti megjelenési dátumot (2016 karácsonya) egy évvel eltolták, ismét csak csalódniuk kell a rajongóknak, mivel a film előreláthatóan addig sem készül el. Ennek egyik oka az, hogy a háromrészesre tervezett sorozat második és harmadik részét egyszerre forgatják, így nem túl meglepő, ha több időt vesz igénybe a felvétel.

Ami magát a történetet illeti, a készítők ugyanott veszik fel a szálakat, ahol annak idején abbahagyták az első rész végén. A rendező azt is elárulta, hogy rengeteg víz alatti jelenetnek lehetünk majd szemtanúi, valamint a Pandorát is jobban megismerhetjük. A forgatások egyébként Új-Zélandon zajlanak, és természetesen a két főszereplőt alakító Zoe Saldana és Sam Worthington is visszatér karaktere bőrébe, valamint Sigourney Weavernek is lesznek jelenetei – utóbbi azonban egy új szereplőt alakít majd.

2017 karácsonya a célunk. Legalábbis így harangoztuk be a megjelenés dátumát. De azt hiszem, nem az a legfontosabb, mikor jelenik meg, hanem az, hogy ekkorra a maradék két film és elkészül, melyek egy évnyi eltéréssel kerülnek a mozikba. Mindhárom film egy önálló alkotás, de együtt egy hatalmas, összefüggő történetet tesznek ki

– nyilatkozta a folytatás kapcsán Cameron.

Az Avatar egyébként 2009-es megjelenése óta magasan vezeti az eladási listákat: több mint kétmilliárd nyolcmillió dollár bevételt hozott készítőinek világszerte. Második helyen szintén egy James Cameron rendezte alkotás, az 1997-ben megjelent Titanic áll, mellyel kétmilliárd kétmillió dollár kúszott a készítők zsebébe. A dobogó harmadik fokán a nemrégiben megjelent Star Wars: Az ébredő erő trónol, mely egymilliárd kilencmilliót hozott a konyhára.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek