Starity

7 ok, amiért túl gyorsan zsírosodik a hajad

2016. január 23. 16:04   |   Szerző: LexiCobain

Biztosan veled is előfordult már, hogy egy fontos eseményre készülve már előző nap megmostad és elkészítetted a frizurádat, de másnap mégis zsírosnak hatott, így meg kellett ismételned a műveletet. Cikkünkben ezúttal azokat az okokat hoztuk el, amik előidézik fürtjeid gyors zsírosodását, segítségünkkel pedig megelőzheted a hibák újbóli elkövetését.

hirdetés

1. Túl gyakran simítasz végig a tincseiden

Valószínűleg te is észrevetted már magadon, hogy ha unatkozol, esetleg kellemetlen szituációban találod magad, vagy csak olyasvalaki társaságában vagy, aki tetszik neked, gyakrabban érinted meg a hajad. Ezzel sajnos az a baj, hogy az ujjbegyeiden található zsiradékok és / vagy szennyeződések a hajszálakra vándorolnak, ezáltal pedig olajosabb hatásúvá válnak.

2. Túl gyakran mosod

Mivel gyorsan zsírosodik a hajad, így kénytelen vagy minden nap hajat mosni? Rossz hírünk van: ezzel ártasz a legtöbbet, ugyanis a hajmosással stimulálod a faggyúmirigyeket, amik így kénytelenek több, a hajat védő zsiradékot termelni. Próbáld a minimumra csökkenteni a hajmosások számát, és heti három alkalomnál ne moss többször hajat. (Ajánljuk figyelmedbe a szárazsamponokat!)

hirdetés

3. Túl sok kondícionálót használsz

Nyilván fontos, hogy a samponozáson túl időnként ápoló balzsamokkal és pakolásokkal kényeztesd a hajad, hiszen ezek a termékek segíthetnek még fényesebbé, erősebbé tenni a hajadat, esetleg gyorsabban is nőhetnek általa.

Érdemes azonban nagyon odafigyelni arra, hogy mindig a hajtípusodnak megfelelő terméket válaszd, és jól öblítsd ki a hajadból, mivel ha nem így jársz el, még gyorsabban zsírosodhat a hajad. Mindezek mellett nagyon fontos az is, hogy csak a hajvégeket ápold a kondícionálóval, ha el akarod kerülni az olajos hajtöveket.

4. Túl sokat fésülgeted

A túl sok fésüléssel ugyanaz a baj, mint az állandó piszkálással: a hajkeféd / fésűd általi stimulálással csak még több faggyút termelnek az ezért felelős mirigyek, ami miatt eleinte szép fényes lesz a hajad, ha azonban átesel a ló túloldalára rövid időn belül bezsírosodnak a tincseid.

5. Koszos a hajkeféd

Nem hiába mondják, hogy a tisztán kell tartanunk a hajkefénket, hiszen az azon található porszemcsék, szennyeződések fésülködéskor értelemszerűen a hajszálakra kerülhetnek, ami miatt a haj ismét a faggyútermelés megnövelésével védekezik. Szintén ide sorolandó az is, ha a hajkeféd tele van már elhullott hajjal: az is ugyanilyen hatást eredményez, mivel ezekről a régi tincsekről az újakra vándorolhatnak a szennyeződések.

6. Rossz termékeket választasz

Szabályosan vadászol a drogériákban a kímélő samponokra, ápoló balzsamokra és a fésülést megkönnyítő permetekre, mégsem válik be egyik se? Ennek hátterében az állhat, hogy nem a hajtípusodnak megfelelő termékeket emeled le a pocokról.

Ha könnyen zsírosodik a hajad, akkor érdemes olyanokat választani, amelyek nem a csillogó, fényes hatást ígérik címkéjükön – ezek ugyanis a száraz és fénytelen hajúaknak nyújtanak segítséget.

7. Túl sok hajformázót használsz

Kerülöd a gyakori hajmosást, a hajtípusodnak megfelelő termékeket használsz, és mégis gyorsan zsírosodik a hajad? Ez azért lehetséges, mert a hajmosást elkerülendő valószínűleg azok táborába tartozol, akik nap mint nap felfrissítik a frizurájukat egy kevés szárazsamponnal, hajlakkal vagy esetleg hő- / színvédő spray-vel.

Alapvetően ezzel nem is lenne gond, de nem szabad elfeledkezned, hogy így sem halogathatod sokáig a hajmosást, mivel ezek a termékek a fejbőrödön rakódnak le, ezáltal eltömítik a pórusokat, így több kárt csinálsz, mint hasznot. 

via Seventeen

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek