Starity

6 dal, amely egy hírességről kapta a címét – II. rész

2016. február 20. 11:11   |   Szerző: Baybee

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikksorozatunkban újabb hat dal hoztunk el, mely egy híres emberről kapta a címét.

hirdetés
6 dal, amely egy hírességről kapta a címét – II. rész

Nova and the Experience – Jennifer Lawrence

A pop-folk banda 2014. június 30-án töltötte fel Miss Lawrence-hez szóló dalához forgatott kisfilmjét, melyet azóta már több, mint hatvanezren láttak. Habár a videóban a színésznő személyesen nem látható, kartonfigurája helyette is jelen van benne. A csapat egyik tagja még egy apró üzenetet is írt Az éhezők viadala sztárjának:

Az igazi Jennifer Lawrencehez: ha netán eljut hozzád ez az üzenet, akkor elnézést kérek, hogy felhasználtuk a nevedet. Nem volt fura, amikor megtaláltad a videót? De, biztosan az volt. Én is ki lennék akadva, ha valaki a világ másik oldaláról a nevemet énekelné egy dalban. És mit gondolsz a kartonfiguráról? Rohadtul bizarr lenne, ha rólam is lenne egy ilyen, én pedig látnám azt. Tudtad, hogy ezeket csak úgy meg lehet venni a neten!?! Őrület. Esküszöm, nem vagyunk különcök... Na jó, talán mégis. Mindenesetre köszönjük. N.A.T.E.

Mika – Grace Kelly

A dal 2007-ben debütált, és megjelenését követően hatalmas sláger lett, ami annak köszönhető, hogy Mika nem csak egy korosztályt célzott meg vele. A Grace Kelly a Life in Cartoon Motion című albumon kapott helyet olyan szerzemények mellett, mint a szintén sikeres Lollipop, a Happy Ending, és a Relax (Take it Easy). 

San Cisco – Fred Astaire

Fred Astaire oldalán mindenki eljutna oda, ahová csak akar, legalábbis az ausztrál San Cisco 2013-as dalában ezt állítja. A 2009-ben King George néven alakult banda négy tagból áll, de a klipek főszerepét legtöbbször Jordi Davieson énekesre, valamint a dobos Scarlett Stevensre osztják, és ez itt sem volt másként.

A kisfilmben négy különböző stílusú táncot láthatunk, melyekbe főhőseink legjobb tudásuk szerint próbálnak beilleszkedni – sikertelenül, ezért úgy döntenek, hogy közösen alkotják meg a tökéletes párost, mialatt a másik két bandatag csak a távolból figyeli őket.

Nicki Minaj – Marilyn Monroe

A szám megírásakor Nicki Daniel Jamest, Leah Haywoodot, Ross Golant és Jonathan Rotemet hívta segítségül, maga a dal pedig a rapper Pink Friday: Roman Reloaded című 2012-es korongján kapott helyet. Bár a Marilyn Monroe nincs az énekesnő legnépszerűbb dalai közt, a zenei kritikusok azért nagyon jó véleményen voltak róla. 

Ed Sheeran – Nina

Köztudott, hogy Ed és Nina Nesbitt között csak úgy forrt a levegő korábban, kapcsolatuk pedig nem a románc elmúlása, hanem a hírnév okozta távolság miatt szakadt meg. Erről, és a közösen töltött boldog pillanatokról szól a dal, mely a Grammy-díjas énekes X című korongján foglal helyet.

A két zenész karrierje egyébként azóta is meredeken ível felfelé. Ed nemrégiben rövid szünetre vonult, hogy némi pihenést követően ismét meghódítsa a slágerlistákat; Nina pedig hamarosan új lemezzel jelentkezik, melynek első kisfilmjét január 13-án láthattuk először.

Panic! At The Disco (feat. LOLO) – Miss Jackson

Kevesen tudják, de a 2013-ban megjelent dal Janet Jackson nevéhez fűződik, és aki elég figyelmes, az észreveheti, hogy a refrén Janet Nasty című slágerére utal, melyből a már sokak által ismert jelmondat is származik: My first name ain't baby, it's Janet – Miss Jackson if you're nasty A banda számának refrénje pedig így hangzik: Miss Jackson, Are you nasty?

Cikksorozatunk első részéért kattints ide!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek