Starity

Dr. Luke megszólalt: „Nem erőszakoltam meg Keshát”

2016. február 23. 12:12   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hosszú idő után megszólalt Kesha producere, és elmesélte az énekesnővel folytatott évek óta tartó pereskedés előzményeit a saját szemszögéből.

hirdetés

Az éremnek két oldala van – tartja a mondás, ehhez hűen pedig végre megszólalt Dr. Luke producer is, akit Kesha 2014-ben perelt be, mert elmondása szerint a férfi többször megerőszakolta, bedrogozta, és érzelmileg zsarolta éveken át. Az eredeileg Lukasz Sebastian Gottwald névre anyakönyvezett producer tagadja az ellene felhozott vádakat, és becsületsértési pert indított Kesha ellen.

A fent említett ügy kibogozása napjainkban is zajlik: a per legutóbbi tárgyalására múlt pénteken került sor, amikor is a részben magyar származású énekesnő arra kérte a New York állambeli legfelsőbb bíróságot, hogy engedélyezze legújabb albumának kiadását egy másik lemezkiadónál, ezt azonban a bíró elutasította, így Kesha zokogva távozott a helyszínről.

 

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a sztárvilág krémje is az énekesnő mellé állt az ügyben, és többek között Lady Gaga, Kelly Clarkson, Lily Allen, Ariana Grande, Demi Lovato és Taylor Swift is hangot adott annak, mennyire méltatlannak érzi a Kesha karrierjét megrekesztő helyzetet, utóbbi pedig az anyagi kiadások fedezésének érdekében támogatása jeléül kisebb vagyont adományozott az énekesnőnek.

Ugyan Kesha szemszögéből már számtalanszor hallhattuk a történteket, milyen nehéz sorsa volt a zsarnoki producer mellett, aki visszaélve helyzetével ott használta ki, ahol csak tudta. Mindeközben igen kevés szó esett arról, hogy Dr. Luke hogyan is élte meg az ellene felhozott vádak kereszttüzében kialakult kínos helyzetet, mivel mindig csak azt hangoztatta, hogy soha nem nyúlt egy ujjal sem a szőke szépséghez. Tegnap azonban úgy érezte, itt az ideje, hogy a sarkára álljon, és elmondja, mi is történt valójában.

Mindezidáig nem kommentáltam az ellenem felhozott vádakat, amit egyébként is a bíróságon, nem pedig a Twitteren kellene tisztázni

– írta a közösségi oldalon, majd így folytatta:

Szégyen, hogy máris rengeteg spekuláció terjed az apró információmorzsákra alapozva. Az egyetlen objektív személy, aki a tények tudomásának birtokában van, az az ügyet tárgyaló bíró, aki pénteken nem Kesha javára döntött az ügyben. Megértem, hogy az emberek felszólalnak az érdekében, de nem tudnak mindent, ugyanakkor nagyra értékelendő az együttérzésük. Könnyűszerrel tönkretehető egy emberélet, ha a bíróság elhamarkodott döntést hoz azelőtt, hogy minden tény napvilágra kerülne, és persze természetes, hogy minden épelméjű ember ellenzi az erőszakot és a szexuális bántalmazást, de mindenki, aki ezt teszi (az ügyben) a tények tudomása nélkül teszi ezt

– magyarázta a producer.

Balról jobbra: Adam Lambert, Max Martin, Dr. Luke és Kesha

Nem erőszakoltam meg Keshát, és soha nem létesítettem vele szexuális kapcsolatot. Hosszú éveken át barátok voltunk, és a húgomként tekintettem rá. Kesha eskü alatt tagadta a szörnyű állításokat, melyeket ellenem tett. Ez az igazság. Az ügyvédje, Mark Geragos azonban újabb hamis, a erőszaktevéssel kapcsolatos vádakat koholt ellenem, melyeket Lady Gaga nyilvános is tagadott. Geragos egyébként olyan sztárok jogi képviselője továbbá, mint Scott Peterson és Chris Brown. Ennek fényében hogyan tettetheti, hogy érdeklik a nők jogai?

– dobta le a bombát követőire Dr. Luke, majd részletesen is kifejtette, mit gondol.

Képzeld el, hogy azzal vádolnak meg valakit, akit szeretsz, hogy megerőszakolt valakit, de te tudod, hogy nem ez az igazság. Csak képzeld el! Három húgom van, egy lányom, egy kisfiam és barátnőm, nem is beszélve a feminista édesanyámról, aki ebben a szellemben nevelt fel engem. Kesha és én rengeteg dalt készítettünk együtt, amelyek nem ritkán sikeresek lettek, de időnként persze előfordultak köztünk alkotói nézeteltérések is. Szomorú, hogy az egyezségünket bíróságra vitte, és valami olyat kreált belőle, ami pontatlan és szörnyű, de magabiztos vagyok, és hiszek abban, hogy napvilágra kerülnek a hazugságok, és győzedelmeskedik az igazság...

– írta Luke, végezetül pedig köszönetet mondott az őt támogató barátoknak és családtagoknak, akik mindentől függetlenül kiállnak mellette, majd így zárta monológját:

Ez egy jelenleg is zajló jogi ügy, így nem vagyok hajlandó válaszolni az ezzel kapcsolatos kérdésekre, és alapvetően beszélni sem akarok róla sokat, mivel ennek megoldása a bíróság dolga.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek