Starity

Borzasztó kamuhír terjed a világhálón Sarka Katáról

2016. március 05. 16:04   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A napokban adta hírül az egyik hatásvadász, lájkgyűjtő oldal, miszerint Hajdú Péter gyönyörű felesége autóbalesetet szenvedett.

hirdetés
Borzasztó kamuhír terjed a világhálón Sarka Katáról
Fotó: Facebook / Sarka Kata

Öles szalagcímekkel és egy totálkárosra tört, kerítésnek csapódott luxusautó képével hirdeti Sarka Kata állítólagos autóbalesetét a nemkutya.info néven futó weboldal, melynek cikkéből arról értesülhettünk, hogy a kétgyermekes édesanya túl gyorsan hajtott autójával, amikor elveszítette az uralmat a jármű fölött, kerítésnek csapódott, és az orvosok jelenleg is küzdenek érte. 

Édesanyám sírva hívott fel, hogy látta a hírt a Facebookon. Szinte sokkos állapotban volt. Tudtam, Kata a szüleivel van, de természetesen azonnal hívtam őt. Majd jómagam is megnéztem ezt a mocskot. Onnantól kezdve folyamatosan érkeztek a hívások. Egy közeli barátunk is pánikhangulatban keresett, és tucatszám érkeztek az aggódó és érdeklődő üzenetek

– nyilatkozta Kata férje, Hajdú Péter a Borsnak az ügy kapcsán. Mint kiderült, nem ő volt az egyetlen, akit aggódva hívogattak aznap, ugyanis rokonaik és az érintett Kata telefonja is megállás nélkül csörgött, hogy megtudják, igaz-e a hír. Szerencsére kiderült, hogy Kata jól van, és semmilyen balesetet nem szenvedett csupán egy magát újságírónak nevező internetes, lájkvadász troll agyszüleménye volt a hír.

Kata két gyermek büszke édesanyja (Fotó: Facebook / Sarka Kata)

A Bors kisebb nyomozást végzett az oldallal kapcsolatosan, és kiderítette, hogy a külföldi szerveren futó weblapot a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tyukodon regisztrálták kamu névvel és címmel, a megadott telefonszámon pedig senkit sem lehet elérni.

Az is kiderült, hogy a szenzációhajhász, kamu híreket lehozó oldal üzemeltetőjének nevéhez olyan ugyanilyen lájkolós alapon működő oldalak fűződnek, mint a mindenegybenblog, a lajkolj, az eztnezdmeg és a napilajk – többek között.

Ekkora mocskos hazugságot, hogy lehet írni?! Egy szó sem igaz ebből, hogy képzelik ezt???? Kata nem szenvedett balesetet és nem karambolozott, sőt koccanása sem volt! Sírva hívott az egyik rokonunk, hogy most látta a facebookon, hogy mi történt Katával! Mindent el kell követni annak érdekében, hogy az ilyen tetves, hazug portálok megszűnjenek! Lelketlen féreg, aki ilyennel szórakozik!

– írta felháborodottan Hajdú Péter a Facebookon, és a Bors értesülései szerint korántsem tekinti lezártnak a témát: minden követ megmozgat annak érdekében, hogy megtalálja az álhír terjesztőjét.

Péter nem nyugszik addig, míg felelősségre nem vonhatja az elkövetőt (Fotó: Facebook / Sarka Kata)

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek