Starity

A Saul fia az évtized legnézettebb magyar filmje

2016. március 08. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csak hazánkban több mint kétszázezer mozinéző volt kíváncsi Nemes Jeles László Oscar-díjas alkotására.

hirdetés
A Saul fia az évtized legnézettebb magyar filmje
Fotó: Mozinet

Méltán lehetünk büszkék a holokauszt borzalmait felelevenítő, Röhrig Géza főszereplésével készült 107 perces történelmi alkotásra, hiszen nemcsak itthon, hanem a tengerentúlon is pozitív fogadtatásra talált. Nemes Jeles László rendező és a film stábja olyan neves filmes díjakat zsebelt be vele, mint a Golden Globe-, az Independent Spirit- és az Oscar-díj.

Már az Egyesült Államokban is nagy sikerrel vetítik hetek óta a filmet, tegnap délután pedig itthon is rekordot döntött a Saul fia, ugyanis több, mint kétszázezer mozinéző volt kíváncsi rá országszerte, a bevétel pedig messze meghaladta a 200 millió forintot a Blikk értesülései szerint.

Ami a rendszerváltás utáni filmek nézettségét illeti, a 2002-ben bemutatásra került Valami Amerika a csúcstartó hazánkban: több mint 540 ezren voltak kíváncsiak rá, de a Sereghajtó, a Megdönteni Hajnal Tímeát, a Coming Out és az Argo-sorozat készítőgárdája sem panaszkodhat jegyeladások terén.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek