Starity

Egészségügyi problémák miatt visszavonult az AC/DC énekese

2016. március 10. 16:04   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A közeljövőben semmiképpen nem állhat színpadra az AC/DC legendás énekese, így a zenekar nélküle folytatja a turnét.

hirdetés

Igencsak rájár a rúd az ausztrál rockzenekarra az utóbbi években: 2014 szeptemberében a ritmusgitáros Malcolm Young hátrált ki a zenekarból gyógyíthatatlan betegsége miatt, majd még ugyanabban az évben bíróság elé kellett állnia Phil Rudd dobosnak, ugyanis felbujtóként nevezték meg egy gyilkossági ügyben, valamint illegális kábítószerbirtoklás miatt is felelnie kellett.

Sajnos Malcolm azóta sem állhat színpadra, ugyanis kiderült: demenciával küzd (vagyis fokozatosan elveszíti az emlékeit), mely betegség korántsem könnyítette meg az AC/DC Black Ice albumát népszerűsítő turnét, ugyanis a zenésznek a beállások előtt újra és újra meg kellett tanulnia a dalokat. Philt ezzel szemben bűnösnek találták és embertársa életének kioltásával való fenyegés, és illegális kábítószerbirtoklás miatt nyolc hónapot kellett házi őrizetben töltenie.

A rémálomnak azonban még itt sincs vége, ugyanis a napokban kiderült, Brian Johnson énekes sem állhat színpadra, ki tudja meddig, ugyanis orvosai arra figyelmeztették, hogy amennyiben folytatja a turnét, azzal azt a kockázatot is vállalja, hogy végül elveszíti a hallását. A 68 éves rocker természetesen nem gondolkodott sokáig, és egészségét előtérbe helyezve visszavonult, a zenekar pedig bejelentette: vendégénekessel folytatják majd a turnét.

Az AC/DC ezennel elhalasztja a soron következő további tíz állomását a jelenlegi Rock Or Bust névre keresztelt világkörüli turnénak. Az együttes énekesének, Brian Johnsonnak orvosi utasításra azonnali jelleggel fel kell függesztenie a munkásságát, amennyiben nem szeretné elveszíteni a hallását

– olvasható a zenekar közleményében.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ki veszi át a legendás énekes helyét, és hogy Brian vajon színpadra állhat-e még valaha. A 43 éves fennállását ünneplő Sydney-i rockzenekar frontemberének szerepét 1980-ban, az előző énekes, Bon Scott halálát követően vette át Johnson, akivel tíz nagy sikerű korongott rögzített a csapat – többek között a méltán híres Back In Blacket is, mely a mai napig a második legnagyobb példányszámban elkelt lemez világszerte Michael Jackson Thrillere után.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek