Starity

A halálból jött vissza, majd az öngyilkosságát tervezgette Tracy Morgan

2016. március 26. 13:01   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A népszerű televíziós személyiség 2014-ben szenvedett súlyos autóbalesetet, amiből csak nehezen épült fel – mind testi, mind lelki tekintetben.

hirdetés
A halálból jött vissza, majd az öngyilkosságát tervezgette Tracy Morgan
Fotó: NBC

Tracy Morgan 2014. június 7-én egy fellépésről hazafelé tartva szenvedett balesetet, ugyanis egy, a volán mögött elszunyókáló kamionsofőr hátulról az őt szállító limuzinba ütközött. Míg a színész súlyosan megsebesült, addig barátja és példaképe, James NcNair a helyszínen életét vesztette.

Morgan a lábát, a csombcsontját, az orrát és a bordáit törte össze a balesetben, valamint két hétig kómában feküdt. Miután felébredt, hosszú rehabilitációs folyamat várt rá, valamint a túlélőkre oly jellemző depresszióval is meg kellett küzdenie. A vele történtek felőrölték az ideigeit, és a mai napig pszichiáterhez jár, hogy legyőzze az őt gyötrő bűntudatot, melyről nemrég a Rolling Stone magazin riporterének mesélt egy exkluzív interjú keretein belül.

A felépülési folyamat idegörlő volt. Azt mondogattam mindenkinek, hogy ha a humoromat elveszítem, abba belehalok. Hosszú ideig valóban azt hittem, hogy meg fogok halni. Nagyon sötét gondolataim voltak azidőtájt. Csak üldögéltem naphosszat, és az öngyilkosságot tervezgettem

– vallotta a színész.

Nem csoda, hogy Tracy komoly önértékelési problémákkal küzdött a balesete után, hiszen azt megelőzően fényes karriert futott be a televíziózás történetében, valamint olyan neves hollywoodi sztárokkal volt szerencséje együtt játszani, mint Bruce Willis, Ice Cube vagy Adam Sandler. A baleset után pedig nemcsak, hogy nem tudott gondoskodni a családjáról, de lábra sem tudott állni a sérülései miatt. 

Saját bevallása szerint, mialatt kómában feküdt, 1987-ben AIDS-ben elhunyt apjával találkozott, és ő volt az, aki visszaküldte őt az életbe, mondván, hogy még dolga van a Földön. 

Azt mondta nekem az apám: Menj haza, fiam! Még nem végeztél. Nem hiszem, hogy átvertem volna a halált. Azt hiszem, ez így volt megírva számomra. Még nem álltam készen arra, hogy meghaljak

– magyarázta Morgan, majd szót ejtett NcNair haláláról is, amibe kis híján belerokkant.

Érzelmileg nagyon nehéz volt megbirkózni azzal, hogy nincs többé. Én kértem, hogy legyen ott aznap este. Most már együtt kell élnem ezzel. Azóta már megbocsátottam önmagamnak, és tudom, hogy Jimmy is ezt várná tőlem. A dokim azt mondta annak idején: Két hatalmas baleset történt a világon. Az egyik a tiéd, a másik pedig Lady Dianáé volt. Így gondolok én arra az éjszakára, de még így is nagyon szar érzés.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek