Starity

Újabb fordulatot vett Kesha és Dr. Luke ügye

2016. április 07. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az énekesnőt még mindig szerződés köti a Sonyhoz, de már kiadhat új dalokat Dr. Luke nélkül is.

hirdetés
Újabb fordulatot vett Kesha és Dr. Luke ügye
Fotó: Sugarscape Illustration

A Kesha és producere között zajló jogi vita egyre nagyobb magasságokba csap, ám az énekesnő még mindig méltatlannak érzi, hogy meg van kötve a keze, és a bíróság is Luke-nak asszisztál. A 29 éves szőke szépség még 2014-ben perelte be producerét szexuális bántalmazásért és zsarolásért, ám az eredetileg Lukasz Gottwald névre anyakönyvezett férfi azonban sem hagyta magát: hitelrontásért és becsületsértésért indított pert az énekesnő ellen.

Januárban a bíróság elutasította Kesha abbéli kérvényét, hogy kiadhassa új dalait kiadóját és producerét megkerülve, ami ellen fellebbezést nyújtott be nemrégiben. Tegnap került sor az ügy legújabb tárgyalásra, ahol a bíróság elutasította a fellebbezést annak ésszerűtlen voltára hivatkozva, mivel a Sony korábban már engedélyt adott az énekesnőnek arra, hogy egy másik producerrel rögzítse legújabb dalait. 

A fentiek fényében immár nyilvánvaló, hogy Dr. Luke igazat mondott, amikor legutóbb cáfolta Kesha szavait, aki az Instagramon fakadt ki, és hozta nyilvánosságra, hogy a szabadságáért cserébe hazudnia kellett volna.

Szóval. Kaptam egy ajánlatot a szabadságomra vonatkozóan, miszerint HA hazudok, ismét szabad leszek. Nyilvánosan kellene BOCSÁNATOT KÉRNEM, és azt mondanom, hogy soha nem erőszakoltak meg. EZ TÖRTÉNIK a zárt ajtók mögött. Én viszont nem fogom visszavonni az igazságot. Inkább hagyom, hogy az igazság tönkretegye a karrieremet, mint hogy továbbra is hazudjak egy szörnyetegért

– írta akkor a szőkeség a közösségi oldalon, mire Luke a sajtóképviselője útján így válaszolt:

Kesha az Instagramon közétett állítása hamis. A bíróság ismételten kijelentette, hogy Kesha már szabad, így Dr. Luke nélkül is stúdiózhat, és nem kéne irreleváns, alá nem támasztott tényekkel dobálóznia. Már csak azért sem, mert a bizonyítékok – beleértve a videóra vett, eskü alatt tett vallomását – is azt mutatják, hogy valótlanságokat állít.

Egyelőre nem tudni, hová fajul a már két éve húzódó ügy, ám vélhetően már csak az erőszaktevés vádját tárgyalják a felek, hiszen Kesha mindeddig nem tudott felmutatni perdöntő bizonyítékot erre vonatkozóan, és láthatóan a bíróság is Luke ártatlansága felé tendál.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek