Starity

J. K. Rowling elárulta, ki a kedvenc karaktere a Harry Potter-sorozatban

2016. április 13. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2007-ben zárult le a világszerte népszerű regénysorozat, melynek utolsó filmadaptációja 2011-ben került a mozikba, ám még mindig vannak olyan kérdések, melyek azóta is foglalkoztatják a rajongókat.

hirdetés
J. K. Rowling elárulta, ki a kedvenc karaktere a Harry Potter-sorozatban

Az egyik ilyet a Twitteren tette fel egy rajongója J. K. Rowlingnak, aki arra volt kíváncsi, hogy a kulcskarakter mellett ki a legnagyobb kedvence az írónőnek, aki töredelmesen bevallotta, hogy Albus Dumbledore. Választásához ugyan nem fűzött magyarázatot, ám aligha meglepő, hogy a jóságos iskolaigazgatót választotta, aki a Roxfort ostroma előtt bekövetkezett halála után is fontos szereplője maradt a történetnek.

Az első Harry Potter-regény egyébként jövőre lesz 20 éves, ugyanis 1997-ben került az üzletek polcaira a Bloomsbury-nek köszönhetően. A hétrészes regénysorozat utolsó része tíz évvel később, 2007-ben debütált, és bár forgatások, író-olvasó találkozók és felolvasóestek ide vagy oda, az írónő nem tudta elengedni imádott varázsvilágát, így a Pottermore című weboldalán számtalan kiegészítéssel találkozhatnak rajongói.

Érdekesség, hogy az írónő 2001-ben megjelent Legendás állatok és megfigyelésük című regényéből is film készül saját forgatókönyve nyomán, mely idén novemberben kerül a mozikba azonos címmel Eddie Redmayne főszereplésével. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek