Starity

7 dal, amiről nem tudtad, hogy Kesha írta

2016. április 25. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az énekesnő karrierje megrekedt producerével, Dr. Luke-kal folytatott jogi vitája miatt, így sajnos nem tudja piacra dobni új korongját, mely hosszú évek óta várat magára. Kesha egyébként nemcsak remek hangi adottságokkal rendelkezik, hanem fantasztikus dalszövegíró hírében is áll, így összegyűjtöttünk hét olyan dalt, amiről valószínűleg még nem tudtad, hogy ő írta.

hirdetés

The Veronicas – This Love 

A This Love a Lisa és Jessica Origliasso alkotta lányduó 2007-ben megjelent második, Hook Me Up címre keresztelt nagylemezén került elhelyezésre olyan szerzemények mellett, mint az Untouched, a Take Me On The Floor, a Popular és a címadó Hook Me Up.

Kevesen tudják azonban, hogy a harmadik kislemezként megjelent This Love Keshának köszönhető, érdekessége pedig abban rejlik, hogy a Tik Tok című slágerrel közel egyidőben született, így Kesha kezdeti munkáinak egyik gyöngyszemeként tartják számon.

Miley Cyrus – The Time Of Our Lives

A The Time Of Our Lives középlemezként kerül a boltok polcaira 2009-ben, ám legnépszerűbb szerzeményévé végül a Party In The U.S.A. című Jessie J szerezte dal vált. A címadó dalt hallgatva azonban nem vonható kétségbe Kesha dalszerzői tehetsége.

Charlee – Boy Like You

A hazánkban kevéssé ismert Charlee is Keshának köszönheti egyik legnépszerűbb szerzeményét, mely 2010-ben debütált. A fentiektől eltérően egy szintetikus hangzású nótáról van szó, mely nagyban előrejelzi Kesha pályájának korai slágereit, mint amilyen a méltán híres Blah Blah Blah is volt.

Alice Cooper – What Baby Wants

Keshának nemcsak az adatott meg, hogy népszerű popsztárok karrierjének magasabbra emelésében segédkezzen, hanem egy olyan elismert rocksztárnak is volt szerencséje dalt szerezni, mint amilyen Alice Cooper. 

A dal a rocker huszonhatodik, Welcome 2 My Nightmare című nagylemezén került elhelyezésre, mely lemezen olyan előadókkal működött közre az énekes, mint Rob Zombie, Vince Gill és John 5

A Grammy-gálán találkoztam először Keshával. Ránéztem, és rögtön tudtam, hogy ő bizony nem egy popdíva, hanem egy rockénekesnő

– elevenítette fel első találkozásuk emlékét Cooper. 

Britney Spears – Till the World Ends

A pophercegnő Femme Fatale című korongjával igen nagy sikereket aratott, ami nem is meglepő olyan slágerekkel a számlistáján, mint a Criminal, az I Wanna Go, a Hold It Against Me vagy a fent említett Till the World Ends – ez utóbbi érdekessége, hogy szövegét a mi Keshánk szerezte.

Big Time Rush – Windows Down

Hogy ne csak női előadókat említsünk, íme egy dal, amit szintén Kesha írt – ezúttal egy fiúbandának. Az énekesnő elmondása szerint a dal alapjául a Blur 1997-es slágere, a máig népszerű Song 2 szolgált – innen vette át az ismétlődő woo-hoo felkiáltást, de ha figyelmesen hallgatjuk, az elektronikus hangzással elnyomott riffekben is felismerhető a Blur nótája.

Ariana Grande – Pink Champagne

A Pink Champagne érdekessége, hogy Ariana és Kesha közösen írták arra a jeles eseményre, amikor előbbi elérte a 10 millió feliratkozót a YouTube-csatornáján. A dal hivatalosan soha nem került forgalomba, csak és kizárólag a videómegosztón tekinthető/hallgatható meg.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek