Starity

J. K. Rowling nyilvánosan kért bocsánatot az egyik Harry Potter-szereplő haláláért

2016. május 03. 08:08   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Különleges nap volt a tegnapi a Rowling teremtette varázstársadalom életében, ugyanis ekkor volt a Roxfort ostromának 18. évfordulója.

hirdetés
J. K. Rowling nyilvánosan kért bocsánatot az egyik Harry Potter-szereplő haláláért

A fentiek fényében J. K. Rowling folytatta a tavaly megkezdett hagyományt, vagyis szót ejtett egy, a Harry Potter-sorozat szerves részét képező karakter haláláról. Idén Remus Lupinra esett a választása, aki a harmadik kötetben (Harry Potter és az azkabani fogoly) tűnt fel először a Roxfort új Sötét Varázslatok Kivédése tanáraként. 

Még egyszer: ma van a Roxfort ostromának évfordulója, így ahogy megígértem, bocsánatot kérek valakinek a haláláért. Idén Remus Lupinért

– írta a Twitteren Jo, majd így folytatta:

A teljes őszinteség érdekében szeretném bevallani, hogy nem terveztem megölni Lupint egészen addig, amíg meg nem írtam a Főnix Rendjét. Arthur életben maradt, ezért Lupinnak meg kellett halnia. Nagyon sajnálom. Nem élveztem ezt tenni vele. Az egyetlen alkalom, amikor a szerkesztőm sírni látott az volt, amikor Teddy sorsának alakulásáról írtam.

A világszerte népszerű írónő tavaly kért először bocsánatot egy általa is hőn szeretett karakter haláláért, mégpedig Fred Weasley-ért, ugyanis saját bevallása szerint mind közül az volt számára a legnehezebb.

Úgy tervezem, hogy évfordulónként bocsánatot kérek egy-egy halálért. Fred halála volt a legfájóbb számomra, ezért vele kezdem

– írta egy évvel ezelőtt. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek