Starity

Hatalmas siker: Freddie továbbjutott az Eurovíziós Dalfesztiválon

2016. május 11. 09:09   |   Szerző: Récy98

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tegnap állt színpadra az Eurovíziós Dalfesztiválon hazánk képviseletében Fehérvári Gábor Alfréd.

hirdetés
Hatalmas siker: Freddie továbbjutott az Eurovíziós Dalfesztiválon
Fotó: Facebook / Freddie - Fehérvári Gábor Alfréd

Az idén 61. alkalommal megrendezésre kerülő versenyben résztvevő országok összetétele évente változik, ami pedig a 2016-os idényt illeti, visszatért a színpadra Horvátoszág és Bulgária, ellenben szomszédunkat, Romániát kizárták a versenyből. Ez utóbbi döntésre azért került sor, mert a verseny hazai szakaszát lebonyolító kereskedelmi csatornának olyan nagy felhalmozott adóssága van, hogy nem tudta volna közvetíteni az élő show-t.

A műsor házigazdája egyébként a tavalyi nyertes, Mans Zelmerlöw, társa pedig Petra Mede. A tegnapi elődöntő fellépői – Magyarország mellett – Finnország, Görögország, Horvátország, Hollandia, Oroszország, Ciprus, Ausztia, Észtország és Azerbajdzsán voltak – többek között.

Az elődöntőn indult 18 ország képviselői közül mindössze tízen jutottak tovább, akik a május 14-ei döntőn mérettetnek meg egymással – Freddie pedig már biztosan ott lesz köztük, tegnap ugyanis bravúros előadásával ő is továbbjutott. Gratulálunk!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek