Starity

Dami Im Európa meghódítására készül

2016. június 01. 11:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Habár Dami csak második helyezett lett az idei Eurovízión, az ausztrálok támogatása és szurkolása miatt úgy érzi magát, mint az olimpiai bajnok, Cathy Freeman.

hirdetés
Dami Im Európa meghódítására készül
Fotó: Andres Putting (EBU)

Az Eurovízió eredményének megszületése utáni néhány órában végre lehetősége volt Dami Imnek, hogy megnézze, mennyire támogatta őt az online média és mennyi gratulációt kapott otthonról. Tisztában volt azzal, hogy Ausztrália neki szurkol, de teljesen el volt merülve az Eurovízió buborékjában, miközben a nagyon fontos megmérettetésre készült.

Tudtam, hogy az emberek kiállnak mellettem, de azt nem tudtam, hogy az egész ország figyelemmel kísért és szurkolt nekem, egészen addig, amíg a menedzserem el nem mondta mi történt és meg nem mutatta az összes cikket rólam. Úgy éreztem magam mint Cathy Freeman... bár ezüstöt szereztem és nem aranyat.

A delegáció többi tagja a saját útjára indult, a sztár és férje, Noah azonban maradtak, azért, hogy svéd dalszerzőkkel és producerekkel új dalokon dolgozzanak. Stockholm egy slágergyár, Dami pedig rendszeres látogató ott. 

Még mindig itt vagyok, mindenki más már elment. Tudod, a legrosszabb az egészben az, hogy a városban mindenütt Eurovíziós zászlók lobogtak, mostanra pedig már az összeset leszedték. Nem igazán sikerült lezárnom az egészet. Ünneplésként ittam egy limonádét a döntő után, másnap reggel pedig volt egy közös reggeli, majd elbúcsúztunk egymástól.

Dami azonban nem egy melankólikus típus. Lenyűgöző produkciója az Eurovízión egy új fejezetet indított el karrierjében. Most Európa meghódítására készül, menedzsmentjét és kiadóját pedig ajánlatokkal, jobbnál-jobb lehetőségekkel bombázzák. Ausztráliai turnéjának jegyeladása is jelentős mértékben felgyorsult a színpadra lépése után, a Sound of Silence pedig az 5. helyen áll az ausztrál slágerlistákon.

Az egyik legszembetűnőbb változás talán az, hogy rengetegen fotózzák Stockholmban.

Látom ahogy sok ember meglepődik amikor elsétálok mellettük. Lefotóznak a vonaton. Még jó, hogy jó outfiteket viselek. Nagyszerű, hogy mindez Ausztrálián kívül történik, egy olyan országban, ahol az emberek egy másik nyelvet beszélnek.

Sem Dami, sem pedig a menedzsmentje nem szeretné elszalasztani a Sound of Silence sikere nyújtotta lehetőségeket, a dal ugyanis több mint 30 országban a slágerlistákon szerepel. Denis Handlin, a Sony Music Australia elnöke például néhány héten belül találkozik New York-i kollégáival, és reméli, hogy néhány hónapon belül Dami elkészül egy új kislemezzel.

Ha több promócióra van szüksége, készen állunk, hogy megtegyük a szükséges lépéseket. Szerintem mindenki látja a Damiban rejlő potenciált és azt, hogy az adottsága megvan. Káprázatos a hangja és szívből énekel. Szerintem ő az egyik olyan ember aki mindig önmaga marad, egy szép családdal a háta mögött.

Családja vele volt Stockholmban, ők voltak a legnagyobb segítség számára, a nyomás miatti feszültség legyőzésében. A családjának és férjének köszönheti, hogy a rábízott feladatra tudott koncentrálni, és végrehajtani azt.

Az hogy velem voltak, megosztottuk ezt a nagyon különleges pillanatot, és vigyáztak rám, nagyon fontos volt számomra. Noah végig támogatott engem érzelmileg a verseny alatt, teát készített és masszírozott. Nagyon jó masszőr és nagyon jó amikor megölel. Tanácsadóként dolgozik, szóval tudja, hogyan érezzék jobban magukat az emberek, és azt is tudta mit kell tennie, ahhoz hogy az igazán fontos dolgokra tudjak koncentrálni. Jó volt, hogy tudtam vele beszélgetni és sikerült mindent egyensúlyban tartanunk.

Fotó: Bradley Hunter

A pár sokat beszélget arról, hogy mit kellene tenniük annak érdekében, hogy megtartsák az egyensúlyt, most, hogy Daminak lehetősége van egy nemzetközi karrier felépítésére. Az énekesnő nemzetközi szupersztár szeretne lenni, ugyanakkor szeretné fenntartani a Brisbane-hez fűződő kötelékeit és a jótékony munkáját.

Júniusban Ugandába mennek férjével, hogy találkozzanak az általuk támogatott gyerekekkel és, hogy az ő szavaival éljünk: csak a gyerekekkel lenni és énekelni nekik. Csak olyasmit csinálni ami segít nekem, hogy önmagam maradhassak. Mindezeken túl Dami és Noah arról is beszélgettek, hogy mi lenne ha Európában kellene élniük egy ideig ahhoz, hogy meg tudják ragadni az itteni lehetőségeket.

Noah valószínűleg jobban szereti a kalandokat mint én, szóval készen áll a kihívásokra. Még mindig elég fiatalok vagyunk ahhoz, hogy kockáztassunk és kipróbáljunk új dolgokat.

 Denis Handlin és az egész menedzsment tudja, hogy hosszú a folyamat, míg valakiből globális szupersztárt csinálnak. Dami tehetsége megkérdőjelezhetetlen, de szerencsére és jó időzítésre is szükség van.

A kulcs: jó dalok. Én tényleg hiszem, hogy Dami meg tudja csinálni. Mindene megvan hozzá, ő egy gyönyörű ember és egy csodálatos tehetség. A munkamorálja a legjobb, és eddig mindig sikerült nyugodtnak maradnia. És mindenki imádja őt!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek