Starity

Prince-napnak nyilvánították június 7-ét Minnesotában

2016. június 08. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az énekes szülőhazájában ünnepnappá nyilvánították június 7-ét – Prince ugyanis ekkor ünnepelte volna 58. születésnapját.

hirdetés

Az egész zeneipart megrázta Prince április végén váratlanul bekövetkezett halála, szerettei és rajongói pedig – érthető módon – a mai napig nem tudtak túllépni a tragédián. Minnesota polgármestere, Mark Dayton a hétszeres Grammy-díjas ikon tiszteletére tegnap ünnepé tette június 7-ét, így tisztelegve Prince előtt.

Érdekesség, hogy az ohiói Clevelandben, pontosabban az ott található Rock & Roll Hírességek Csarnokában is megemlékeztek a zenész születésnapjáról, ahová 2004-ben iktatták őt be.

Prince 57 éves volt, amikor Paisley Park-beli birtokán rábukkantak holttestére, később pedig az is kiderült, hogy halálát ópiáttúladagolás okozta. Negyven éves karrierje során 39 stúdióalbumot rögzített, leghíresebb szerzeményei pedig a Purple Rain, a When Doves Cry, a Let's Go Crazy és a Little Red Corvette voltak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek