Starity

Jess és Lisa Veronica visszavágott a súlyukat kritizálóknak

2016. június 18. 08:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A két ausztrál énekesnő nagyon dühös lett, amikor elolvasták a hozzászólásokat egy általuk posztolt kép alatt, és alaposan helyretették az őket kritizálókat.

hirdetés

Nem hiszem, hogy képzett orvosnak kell lenni ahhoz, hogy észrevegyük, egy sajtburger jót tenne nekik, Jézusom, túl vékonyak, szent szar mi történt velük?, Anorexiásnak tűnnek, nem egészségesnek – ilyen és ezekhez hasonló kommentekkel árasztották el a hozzászólók a népszerű ikerpár közösségi oldalait.

Fotó: Facebook / The Veronicas

Lisa és Jess számára természetesen nagyon felháborítóak voltak az üzenetek, hiszen habár húst nem esznek, nagyon tudatosak a táplálkozással és az egészséggel kapcsolatban. A két énekesnő éppen ezért megragadva a lehetőséget több hozzászólásra is reagált – többek között bevásárlólistát is megmutattak, bizonyítva, hogy bizony esznek ők is, méghozzá igen eszségeseket.

Kihívássá és állandóvá vált ez a küzdelem. Általában azok az emberek trollkodnak, akik nem ismerik a művészetünket, fogalmuk sincs róla, mi a helyzet velünk. Nagy véleményeik vannak, és ez nagyon frusztráló. Semmi értelmük nincs. Olyan emberek, akik azért zajoskodnak, hogy zaj legyen. Általában ezek csak unintelligens feltevések. Ki nem állhatom azt a hozzászólást, hogy egyél valamit, mintha mi nem ennénk. Az emberek beveszik ezeket az iskolák, kormány, média által felállított társadalmi normákat... az egészségről általánosságban nem beszélnek, nem úgy, ahogy beszélni kellene róla. Ezért vannak az embereknek ilyen teljes mértékben pontatlan elképzeléseik

– írták a lányok.

Azt mondani nekünk, hogy Nem kell képzett orvosnak lenni ahhoz, hogy észrevegyük, egy sajtburger jót tenne nekik... hemzseg a tudatlanság ebben az egy kommentben... Felbosszant, hiszen az egészség a szenvedélyemmé vált, valószínűleg azért, mert annyira nehéz volt egészségesnek lenni hosszú időn keresztül – az egész karrierünk során. Az erről való megnyílás talán hozhat egy kis változást, ahelyett, hogy megszégyenítenénk minden nőt aki túl vékony vagy túl kövér a társadalmi normák szerint. Anyukánk kicsi, mi is kicsik vagyunk. Nagyon nyíltak és őszinték vagyunk az egészséggel és az étrenddel kapcsolatban. Az ételpiramisunk nem az az ételpiramis, amit az iskolában tanítanak; az étrend amit követünk számos telítetlen zsírsavat tartalmaz: sok olívaolajat fogyasztunk, avokádót, különböző magvakat, nagy mennyiségű egészséges szénhidrátot. Nem hiszem, hogy vannak emberek akik egészségesebb és fenntarthatóbb diétát követnek, mint mi. Ahhoz, hogy ebben az iparban ilyen hosszú karriered legyen, muszáj

– olvasható az üzenetben, mely így folytatódik:

Ez egy olyan beszélgetés, aminek meg kell történnie a fiatal nőkért. Nyilvánvalóan a kissebbséghez tartozunk az alkatunkkal – megértjük, hogy nem éri meg ezt védeni. De szenvedélyünk az egészség. Beszélni fogunk az egészségről. Nem értjük miért próbálják meg lealacsonyítani a megbeszélést egy tudatlan állítássá. Örömmel leülök és vitatkozok erről, csak általában ezeket az embereket nem érdeklik az intelligens társalgások. Az érdekli őket, hogy ideiglenesen jobban érezzék magukat azáltal, hogy azt mondják nekünk, hogy az anorexiát népszerűsítjük vagy bármi mást, amit megpróbálnak ránk aggatni. Őszintén, ez annyira bántó.

Arról a megbélyegzésről van szó, amit azért kapsz, mert nő vagy a popiparban, egy olyan társadalomban, ami úgy ítéli meg a nőket ahogy: megszégyenítenek ha nem egy adott tartományban van a súlyod. Ha azt túlléped túl kövér vagy, ha az alatt van a súlyod, akkor túl vékony. Ha nem illesz bele ebbe az idealisztikus elképzelésbe, akkor megszégyenítenek. Ez nagyon rossz. Ez az, amit meg szeretnék változtatni. Az egész társadalomnak meg kell változnia azt illetően, hogy hogyan fogják fel a szépséget és az egészséget.

Jess és Lisa is húsmentes diétát követnek, míg Jess vegánnak vallja magát, Lisa nem szeretné felcímkézni magát.

Egy évvel ezelőtt írtam egy bejegyzést, amiben regáltam a megjegyzésekre, amiket kapunk. Nem is azért, hogy magunkat védjem, hanem a fiatal nők és fériak számára. Remélem, változni fog az emberek felfogása, és készek arra, hogy tanuljanak és megértsék, mi az egészség és az emberi testre gyakorolt hatása. Figyelmen kívül hagyhatnám az egészet, de amikor az emberek reklámplakátnak használnak minket valami egészségtelennel kapcsolatban, az nagyon feldühít. Nagyobb problémák is vannak a világon. Boldogan folytatom az erről való társalgást, hogy átadjam az üzenetet: az embereknek tanulniuk kell a valódi egészségről. Minden ember szervezete más... Mi az organikus élet, az önnfentarthatóság és az állatokon végzett kísérletek megszüntetésének hívei vagyunk. Ez nem jelenti azt, hogy kevesebbet eszünk. Sőt, többet eszünk mint akkor, amikor még húst is fogyasztottunk. Soha nem voltam még ennyire energikus. Mindent megragadunk, ami segít a testünknek gyarapodni, és segít azt csinálni, amit csinálunk.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek