Starity

Rekordot döntött a Szenilla nyomában! Hatalmasat kaszáltak a készítők a nyitóhétvégén

2016. június 21. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Pixar és a Disney igazán nem panaszkodhat, ugyanis a Szenilla nyomában maximálisan beváltotta, sőt magasan túl is szárnyalta az elvárásokat.

hirdetés
Rekordot döntött a Szenilla nyomában! Hatalmasat kaszáltak a készítők a nyitóhétvégén
Fotó: Disney / Pixar

Tizenhárom évvel a Némó nyomában után június 16-án került a mozikba a Szenilla nyomában, mely már a nyitóhétvégén rekordot döntött: elnyerte a minden idők legnagyobb bevételével nyitó animációs alkotásának járó elismerést. A hétévége során ugyanis nem kevesebb, mint 136 millió dollárt (kb. 36 milliárd 513 millió forint) hozott a készítők konyhájára, ezzel magasan lekörözve a korábbi csúcstartó Harmadik Shreket, mely 121 millió dollárral (kb. 32 milliárd 486 millió forint) vezetett ezidáig.

Érdekesség, hogy a Szenilla nyomában lett a második legnagyobb bevételt hozó, júniusban bemutatott film a tavaly a mozikba került Jurassic World után, mely a nyitó hétvégéjén 208 millió dollárt (kb. 55 milliárd 844 millió forint) kaszált, így nem csoda, hogy a Universalnál beruháztak a jelenleg is készülő folytatásra, mely előreláthatóan 2018-ban kerül a mozikba.

Dave Hollis, a Disney ügyvezető alelnöke úgy nyilatkozott a témában, miszerint meglátása szerint a Szenilla nyomában sikerének titka abban áll, hogy nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek és családoknak is szól, tekintve, hogy akik az első részen felnőttek, már jó eséllyel maguk is a fiatal felnőttek táborát erősítik.

A film nemzetközi sikerrátájához hozzájárul az is, hogy a készítők a legnagyobb hollywoodi sztárokat szerződtették a karakterek megszólaltatásához, így a 103 perces animációs alkotásban többek között felcsendül Ellen DeGeneres, Ed O'Neill, Diane Keaton, Eugene Levy, Idris Elba, Sigourney Weaver, Kaitlin Olson és Albert Brooks hangja is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek