Starity

Így foglaljunk olcsó szállást az álomnyaraláshoz!

2016. június 22. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kétségtelen, hogy mindenki szeret nyaralni. Van, aki a tengerpartot részesíti előnyben, de van, aki a városban szeret sétálni, múzeumba jár szívesen vagy csak egy hotelben élvezi a négycsillagos ellátást. Azonban fontos, hogy mindenki élvezze a vakációját és ehhez elengedhetetlen, hogy igényeinknek és pénztárcánknak a legmegfelelőbb szállást tudjuk lefoglalni. Ehhez nagyon sok szempontot fel lehet sorolni, a következőkben adunk pár tippet, hogy mikre helyezzünk nagyobb hangsúlyt a foglaláskor.

hirdetés
Így foglaljunk olcsó szállást az álomnyaraláshoz!

Elsősorban talán az időzítés lehet a meghatározó, ha minél olcsóbban akarunk megszerezni egy szobát. Ha hónapokkal hamarabb lefoglaljuk a szállást, biztosak lehetünk benne, hogy ez olcsóbban történik, mint a nyaralás előtt két nappal. Persze az is számít, hogy mekkora létszámmal indulunk nyaralni. A párunkkal kettesben, két vagy több gyermekünkkel, esetleg egy nagyobb baráti társasággal? Ha ugyanis minél többen vagyunk, általában olcsóbb szálláshelyek foghatók ki, mintha mindannyian külön szállást foglalnánk le.

Amennyiben találunk egy zavarba ejtően olcsó szállást, figyeljünk oda, mert elképzelhető, hogy felszámolnak plusz költségeket. Például a reggelire, internethasználatra vagy a helyi adókra.

Ha találtunk egy elfogadható helyet egy szállásokat kínáló, vagy szállásár-összehasonlító oldalon, mint például a HotelsCombined vagy a liligo, jó, ha megnézzük az értékeléseket. Ezeket mindenképp érdemes elolvasni, hiszen ez alapján megláthatjuk, hogy valósak-e a képek és leírások az adott szállásról. Azok a vendégek, akik már megszálltak az adott helyen gyakran leírják, hogy mivel voltak elégedettek, mivel nem, így jobb képet kaphatunk arról a szállásról. Minél magasabb értékelést adnak, annál biztosabb, hogy jó helyet készülünk lefoglalni.

Érdemes feliratkozni az előbb említett szállásfoglaló oldalak hírlevelére is, mert időnként akcióval is előrukkolnak, amire érdemes minél hamarabb lecsapni. Így olyan helyen is könnyedén nyaralhatunk, ahová eredetileg a pénztárcánk nem engedett volna.

Ha azt döntöttük hamarabb el, hogy milyen városban szeretnénk pihenni, még fontosabb, hogy alaposak legyünk a szálláshelyek keresésénél, mivel hotel és hotel között is nagyon sok különbség lehet. Előfordulhat, hogy egy szállás több szolgáltatást nyújt ugyanannyi, vagy akár kevesebb pénzért, mint egy hasonló kaliberű másik. Erre lehet példa, hogy plusz költség nélkül egy hotel akár reptéri transzfert is nyújthat. Ha nehéz eligazodni a szobatípusok között, mindig válaszuk a standardot: az erkélyért, kilátásért majdnem minden esetben pluszban kell fizetni.

Használjuk a mobilunkat! Néhány hotel és szállodalánc kedvezményt ad a mobilról érkező foglalásokra. Mobilon keresztül foglalni ráadásul kézenfekvő megoldás mert a legtöbb erre kialakított mobil alkalmazás gyors és egyszerűen használható, akár útközben is foglalhatunk magunknak szállást.

Fontos azt is átgondolni, hogy mi áll az első helyen a képzeletbeli nyaralásról alkotott képünkön. A szállás, szoba vagy maga a tengerpart/város/napozás/séta? Ha utóbbiak miatt megyünk nyaralni, és nem az a fontos számunkra, hogy minél több csillagos hotelben szálljunk meg, akkor érdemes olyan apartmanok után böngészni, amelyek családiasabb környezetet nyújtanak mégis olcsóbbak, mint a szállodák. Vannak ugyanis olyan tulajdonosok, akik kiadják szobáikat nyaralóknak, de nem kínálnak egyéb szolgáltatást. Egészen kis szobákat is kínálnak, ahol egy fürdőszoba és egy nappali található, viszont konyha már nem. Természetesen ezt is meg lehet oldani, mert nem kötelező a szállásunkon étkezni, vagy ma már olyan eszközök is segítségünkre lehetnek, amin meg lehet oldani a sütést, főzést konyha nélkül is (például vízforraló, HotPlate).

Természetesen az sem mindegy, hogy melyik időszakban szeretnénk foglalni. Belföldön is megfigyelhető, hogy ünnepnapokon, hosszúhétvégéken drágább ajánlatokkal lehet találkozni. Azonban olyannal is találkozhatunk, ahol kifejezetten az ünnepek alkalmából nyújtanak akciós szálláslehetőségeket. Ezért is érdemes jól körülnézni.

Aki messzebb szeretne utazni, annak sem kell csüggednie, hiszen ma már rengeteg fapados repülési lehetőségek is rendelkezésünkre állnak, hogy olcsóbban is eljuthassunk olyan helyekre, amikről néhányan csak álmodni mernek. Érdemes tehát a repülők, légitársaságok között is alaposan szétnézni, hogy ki kínálja a legjobb árakat. Itt több repülőjegy kereső oldal is segítségünkre lehet mint például a dohop.hu vagy a repjegy.hu. Akár a Kanári-szigetekre is el lehet jutni fapados járattal, tehát valóban megéri alaposan tervezni.

Természetesen az sem mindegy, hogy mennyi időre utaznánk el. Van, aki jobban szeret csak pár napos vakációra menni, de ebből lehet, hogy többet beiktat és így egy nyár alatt el tud jutni sok helyre. Vagyunk páran, akik maradnak a sokak által kedvelt egy hétnél, mert az pont elég – gondoljuk – utána már mennénk haza, honvágyunk is van, vagy csak egyszerűen úgy érezzük egy hetet elég volt máshol eltölteni. És vannak, akik 10 napot vagy akár többet, esetleg hónapokat szeretnek vakációzással tölteni. Ezt is oszthatjuk több részre, mert még ezen belül is van, aki egy helyben szereti eltölteni a nyaralását, de olyan is akad, aki utazgat a hetek, hónapok alatt.

Évszaktól is függhet, hogy hová megyünk vakációzni, és hogy ez mennyibe kerül. Ugyanis a nyaralások többek számára állnak előtérben egy teleléssel szemben. Télen a legtöbb ember nem szeret kimozdulni a meleg szobából és arra is nehezen veszi rá magát, hogy felvegye azt a sok ruhát és kimenjen a hidegbe. Főleg ha rengeteg hó esik le. Viszont akadnak olyanok is, akik pont ezt szeretik, hidegben és havas tájban élvezik a szabadnapokat, elutaznak síelni, az Alpokba, vagy egy hotelbe, ahol a fedetlen, meleg vizes medencében meg sem érzik a mínusz fokokat. Ilyenkor is érdemes alaposan átnézni, hogy milyen szállások az olcsóbbak, mert természetesen itt is előfordul, hogy két azonos szolgáltatást nyújtó szállás között rengeteg árbeli különbség figyelhető meg.

A családok manapság igen gyakran mennek nyaralni. Ennek egyik pozitívuma lehet, ha van 18 évnél fiatalabb gyermekünk, vagy olyan, aki rendelkezik diákigazolvánnyal. Ilyen esetekben ugyanis több kedvezményt kaphatunk, nem csak szálláshelyeken, de fürdőkben, wellnessközpontokban is. Ezért érdemes addig ellátogatni sok helyre, amíg a családunkban a gyerekek nem nagykorúak.

Ma már nagyon sok szálloda, hotel, vagy külföldi utazás nyújt nyereményeket, nyereményjátékokat. Természetesen nem garancia, hogy nyertesek leszünk, de érdemes az ilyen lehetőségekkel élni, mert ránk is mosolyoghat a szerencse, és máris egy olyan hotel szobájában találjuk magunkat, ahová egyébként nem jutottunk volna el. Persze a legtöbb ember inkább biztosra megy, és magának foglalja és fizeti a nyaralásokat, teleléseket, és ez jól is van így. A mai rohanó világban nagy szüksége van az embereknek egy kis pihenésre, kikapcsolódásra és jó ha ezt lelkiismeret-furdalás nélkül tesszük meg, abban az értelemben, hogy ha sokat költenénk, lehet, hogy rosszul éreznénk magunkat. A korábban említett tippekkel ez azonban kikerülhető, és számtalan lehetőség biztosítja, hogy olcsón olyan szállásunk legyen, olyan szobában lakjunk, ami megfelelő számunkra és nem érezzük rosszul benne magunkat.

Tehát használjuk bátran a szálláskínáló oldalakat, vagy azokat, ahol a különböző hoteleket, szállodákat össze is tudjuk hasonlítani egymással. Ezek igen sok segítséget nyújthatnak ahhoz, hogy a legmegfelelőbb helyet találjuk meg és foglalhassuk le. A legjobb árak felkutatásához bizony kell némi türelem, de a befektetett energia spórolást terem. Most még nem késő lefoglalni a nyaralást, böngéssz a szállások között itt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek