Starity

Perelnék a Fiat Chryslert Anton Yelchin halála miatt

2016. június 24. 14:02   |   Szerző: SpecialError

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Anton Yelchin június 19-én, a reggeli órákban vesztette életét miután Jeep Grand Cherokee terepjárója és háza kapuja közé ékelődött.

hirdetés

Egyelőre tisztázatlanok az okok, amik a fiatal, mindösszesen 27 éves hollywoodi színész halálához vezettek. Azt már szinte azonnal tudni lehetett, hogy a színész már nem élt, amikor a barátai az autója és a kapu közé szorulva találtak rá – vélhetően megfulladt.

Azt még mindig vizsgálják, hogy hogyan történhetett a baleset. A barátok állítása szerint, amikor a helyszínre értek, járt a terepjáró motorja, a váltó pedig üresben volt, viszont nem egyértelmű, hogy a színész szándékosan hagyta üresben a járművet, vagy a gépjármű váltója volt hibás. ​

A pert azért fontolgatják, mivel több mint 300, Anton Yelchinéhez kísértetiesen hasonlító baleset történt már a Jeep Grand Cherokee váltója miatt, mert P, azaz parkoló állás helyett üresben volt. Ezek a balesetek vagy súlyos sérüléssel vagy szerencsésebb esetben anyagi kárral, könnyebb sérülésekkel jártak.

Nem véletlenül merült fel annak a lehetősége, hogy a váltó volt a hibás, ugyanis a gyártó több mint egymillió példányt hívott már vissza ebből a típusból a sebességváltó hibája miatt, mivel állításuk szerint nem egyértelmű, hogy az autó P állásban vagy üresben van-e - ez pedig megtéveszti a vezetőket. Ez azért probléma, mert míg P állásban az autó rögzítve van (tehát nem tud lejtőn elindulni), addig üres állásban már semmi nem gátolja meg ugyanezt.

Ráadásul a keresetet beadni kívánók szerint, az autót gyártó Fiat Chrysler megpróbál elrejteni olyan bizonyítékokat, amelyek tervezési hibákra és a hozzájuk kapcsolható balesetekre, halálesetekre utalhatnak. Továbbá szerintük a gyártó nem tájékoztatta megfelelően az autótulajdonosokat a veszélyről, ezért több ezer élet lehet potenciális veszélynek kitéve.

Egy ilyen autó okozta a színész halálát

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek