Starity

7 jel, hogy egy rosszul működő párkapcsolatban élsz

2016. július 08. 14:02   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kisebb viták, összezördülések természetesen minden kapcsolatban előfordulnak, de ha az alábbi jelek bármelyikét tapasztalod, érdemes elgondolkodnod a hogyan továbbról.

hirdetés
7 jel, hogy egy rosszul működő párkapcsolatban élsz
Fotó: Seventeen

1. Irreális féltékenység

A legtöbben arra vágyunk, hogy végre megtaláljuk a nagy őt, és ha már ott van mellettünk, természetes, hogy igyekszünk mindent megtenni a megtartása érdekében. Ezt azonban nem szabad összekeverni a már-már beteges méreteket öltő félténységgel, hiszen senki nem szeretne egy olyan kapcsolatban vegetálni, ahol a másik fél minden telefonpittyenésre ugrik, nem is beszélve a nyilvános jelenetekről...

2. Passzív-agresszív magatartás

Amennyiben egy megoldásra váró probléma merül fel a kapcsolatban, az a legfontosabb, hogy meg tudjátok beszélni, és közös nevezőre jutva együtt döntsetek annak kiiktatásáról. A passzív-agresszív magatartást gyakorló személyek azonban nemcsak hogy a szőnyeg alá söprik a problémákat, hanem mindenfajta megoldási kísérletnek ellenállnak, elutasítva annak tudomásul vételét, és még ha hibáztak is, soha nem ismerik be még maguknak sem, bocsánatkérésre pedig hiába vársz tőlük.

3. Rosszul érzed magát a társaságában

Egy ideális kapcsolatban ha az ember nem is jár mindig a fellegek felett, legalább jól érzi magát, és boldog, amiért a másik mellett lehet. Nem így egy rosszul működő kapcsolatban, ahol folyamatosan lehangolt vagy és azt kérdezgeted magadtól, hogy mégis hová tart mindez?

4. Nem vagy többé magabiztos

Ha valaki folyamatosan megjegyzéseket tesz a külsődre, a körülményeidre és a személyedre, az soha nem jó jel, elvégre úgy szeretett meg, amilyen vagy. Ha leépíti az önbizalmad, folyamatosan piszkál és meg akar változtatni, akkor valószínűleg nem szeret igazán.

5. A szeretteid és közéd áll

Úgy érzed, hogy semmire nincs időd mellette? Már fel sem tudod idézni, mikor töltöttél hosszabb időt a családod és barátaid társaságában? Akkor bizony nagy a baj! Az természetes, ha a szerelem hevében a lehető legtöbb időt vele szeretnéd tölteni, de ne ilyenkor se feledkezz meg azokról, akik már jóval előtte is melletted álltak! Egy eltávolodott barátot, egy sértett rokont bizony nem könnyű visszaédesgetni, és nem is egészséges az, ha lemondasz róluk a szerelmed kedvéért.

6. Folyamatosan kritizál

Ha nem tud veled örülni a sikereidnek, nem támogat a kitűzött céljaid elérésében és a tetejében azt hangoztatja, mire nem vagy képes, ugyancsak egy árulkodó jel. Azé, hogy lenéz, hogy nem hisz benned és egyáltalán nem is akarja, hogy célt érjenek a terveid, azt pedig említenünk sem kell, hogy ezáltal rosszul érzed magad a társaságában és idővel az önbizalmadnak is búcsút inthetsz. De vajon megéri?

7. Irányítani akarja az életed

Tudja a bankkártyád PIN kódját? Bármikor beléphet a Facebook-fiókodba? Már egy hónapra előre tudja, milyen beosztásban dolgozol / meddig leszel suliban? Sajnos rossz hírünk van, mert ez nem elsősorban a bizalom jele, sokkal inkább azé, hogy az életed minden területén át tudja venni az irányítást fölötted, és idővel már attól is gyomörgörcsöd lesz, hogy mit szól, ha tíz perccel később érsz haza...

via Seventeen

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek