Starity

Heterokrómiás sztárok, avagy celebek, akiknek nem ugyanolyan színűek a szemeik

2016. július 12. 08:08   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ma, a heterokrómia napján annak jártunk utána, mi okozhatja azt, hogy valakinek különböző színűek lesznek a szemei.

hirdetés
Heterokrómiás sztárok, avagy celebek, akiknek nem ugyanolyan színűek a szemeik

A heterokrómia egy ismert, a szemeket érintő elváltozás, melynek következtében a két szem különböző színűvé válik. Főként állatok (kutyák, macskák) esetében szokott előfordulni, de az emberek – így a hírességek – körében sem ritka.

A tudósok szerint a heterokrómia hátterében sok esetben a genetika áll (családon belül örökölhető a kialakulására való hajlam), ugyanakkor betegségek, sérülések vagy a szemet érintő gyulladások is előidézhetik. Heterokrómián belül megkülönböztethetünk teljes vagy részleges elváltozást: előbbi esetében a két szem íriszei különböző színűek, utóbbi esetében azonban csak az írisz kis része változik el.

Cikkünkben a teljesség igénye nélkül bemutatunk nyolc olyan hírességet, aki szintén e különleges elváltozásnak köszönhheti igéző tekintetét. Lássuk, kik ők!

Kate Bosworth

A Nyerj egy randit Tad Hamiltonnal! sztárja is a heterokrómiások táborát erősíti, ugyanis míg jobb szeme barna, addig a bal kék.

Jane Seymour

A 65 éves színésznő is hasonló színeket tudhat magáénak, mint Kate: jobb szeme barna, a bal viszont zöld színben pompázik.

Alice Eve

A 34 éves brit szőkeség is heterokrómiásnak született, bár a fenti hölgyektől eltérően nála nem annyira drasztikus a változás. Mindkét szeme kékes árnyalatú, ám a jobb oldali olykor szürkébe/zöldbe hajlik.

Josh Henderson

Hogy férfit is említsünk, a heterokrómia ékes példája a Született feleségekben megismert színész is, aki a zöld és a kék kombinációját tudhatja magáénak.

Elizabeth Berkley

Az ismert sorozatsztár is büszke különleges szemeire, így sosem leplezi azokat kontaktlencsével. Kate Bosworth-hoz hasonlóan jobb oldali szeme neki is barna, a bal oldali pedig kék.

Demi Moore

A jelenleg a Love Sonia című drámát forgató színésznő is különböző színű szemeket köszönhet a genetikának, bár színei közel sem ütnek el annyira, mint a fent említett sztárokéi. Bal szeme zöldes árnyalatú, ellenben a jobba némi barna is vegyül.

Tim McIlrath

A Rise Against remek hangi adottságokkal rendelkező frontembere is felhívhatja magára a figyelmet két különböző színben játszó szemeivel, ugyanis míg jobb oldali szeme barna, addig a bal oldali kék.

David Bowie

A közelmúltban elhunyt popikon a listánk kakukktojása, hiszen különleges szemei mindig is közszájon forogatak. Érdekesség, hogy mindkettő a kék különböző árnyalataiban pompázott, ami részint annak köszönhető, hogy egy fiatalkori baleset miatt a bal pupillája folyamatosan tágult, így a szeme színe is változott.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek