Starity

15 dolog, amit nem tudtál a 15 éve bemutatott Doktor Szösziről

2016. július 13. 19:07   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Egyesült Államokban éppen 15 évvel ezelőtt mutatták be a nagy sikerű Doktor Szöszit, mely alkalomból elhoztunk 15 kevéssé ismert érdekességet a film forgatásával kapcsolatban.

hirdetés
15 dolog, amit nem tudtál a 15 éve bemutatott Doktor Szösziről
Fotó: Metro-Goldwyn-Mayer

1. A történet Amanda Brown azonos című regényén alapszik, melyben a főszereplő a Stanford egyetemen kamatoztatta tudását. A fent említett intézmény azonban a forgatókönyv elolvasása után úgy döntött, hogy nem adja nevét a történethez, ezt követően a készítők a chicagói egyetemnél kilincseltek – sikertelenül. A Harvard azonban látott fantáziát a történetben, így engedélyezte, hogy felhasználják a nevét.

2. A főszereplő Elle Woodsot életre keltő Reese Witherspoon az összes, a filmben viselt outfitjét megtarthatta, ezt pedig a szerződésébe is belefoglalták a készítők, ő pedig kitörő örömmel fogadta a lehetőséget.

3. Eredetileg Tori Spellingnek szánták a főszerepet az alkotók.

4. A Warnert alakító Matthew Davis teljesen beleesett Reese Witherspoonba a forgatás során, és szerelmet is vallott a színésznőnek, aki kedvesen ugyan, de lekoptatta két évvel fiatalabb kollégáját.

5. A Gyilkos névre keresztelt csivava igazi neve Moonie volt és idén márciusban hunyt el.

6. A filmet az akkor 25 Robert Luketic rendezte, akinek ez volt az első munkája.

7. Vivian szerepét Chloë Sevignyre osztották, de ő passzolta a lehetőséget, így került Selma Blairhez. Chloë később megbánta döntését, és úgy nyilatkozott, hogy mentségére szóljon, de nem látta a filmben rejlő potenciált.

8. A főszereplő a világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő női magazin, az ELLE után kapta a nevét.

9. Egy évvel a film mozikba kerülését követően Reese Witherspoon úgy nyilatkozott, hogy egyéb elfoglaltságai és szoros beosztása miatt nem látta a filmet. Csak remélni merjük, hogy azóta bepótolta a lemaradást.

10. A Warnerrel való szakítós jelenetnél viselt ruháját Reese egyik legjobb barátnője, Molly Stern készítette kifejezetten a film azon jelenete számára.

11. Christina Applegate-nek is felajánlották Elle szerepét, de elutasította azt, mondván, hogy épp elég volt neki a buta szőkét játszani az Egy rém rendes család című sorozatban. Miután a film sikeres lett, Christina bevallotta, hogy megbánta a döntését.

12. Hogy hitelesen felkészüljön a szerepére, Reese két hetet töltött egy diáklány-egyesületnél a forgatások megkezdése előtt, valamint vett néhány jogi órát is, hogy jobban belelásson, milyen tanulmányokat is folytathat a karaktere.

13. A forgatások előtt Reese-nek volt a legtöbb időre szüksége a felkészüléshez, ugyanis szinte minden jelenetben máshogy viseli a haját. Összesen 40 különböző frizurát készítettek neki a fodrászok.

14. A Doktor Szöszi elkészítésére összesen 18 millió dollárt (kb. 4 milliárd 953 millió forint) költöttek a készítők, és végül 142 millió dolláros (kb. 39 milliárd 77 millió forint) bevételt kaszáltak.

15. Eredetileg a Universal forgalmazta volna a filmet, de a fejesek nem láttak fantáziát benne, így került az MGM-hez.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek